(c)Radio 2

Bestuurder als bij wonder ongedeerd bij spectaculair ongeval op E17 in Sint-Niklaas

Op de E17 in Sint-Niklaas gebeurde vanmiddag een ongeval waarbij een auto geplet werd tussen een vrachtwagen en de middenberm. Als bij wonder kwam de chauffeur er levend uit. Het verkeer moest een tijdje over de zijrijweg.

Rond 14 uur is er een zwaar verkeersongeval gebeurd in Sint-Niklaas op de E17 richting Kortrijk. Een van de betrokken wagens raakte geplet tussen de betonblokken van de middenberm en een vrachtwagen, maar de bestuurder kwam er vanaf met lichte verwondingen.

De auto zat volledig geklemd tussen de vrachtwagen en de betonnen vangrails van de middenberm. "Bij een eerste blik op het ongeval dachten we dat de situatie veel erger was dan die uiteindelijk bleek", vertelt brandweerkapitein Fréderique Van Overmeire. "We hadden het geluk dat er een aantal omstaanders gestopt waren, die reeds contact hadden gehad met de bestuurder. Zij konden ons meedelen dat de verwondingen al bij al meevielen." 

Geen zwaargewonden

De bestuurder kon, met hulp van de brandweer, gewoon uit de wagen stappen. Hij werd wel voor controle naar het ziekenhuis overgebracht. Er raakte ook nog een tweede personenwagen betrokken bij het ongeval, maar ook daar bleven alle inzittenden ongedeerd.

Er was een tijd hinder op de E17, het verkeer werd omgestuurd via een laterale weg, maar ondertussen is de weg weer vrij.

Meest gelezen