Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ID / Tim Dirven

Voedingsproductie momenteel amper nog rendabel: 4 op 10 bedrijven overwegen productie te verminderen, of te stoppen

4 op de 10 Belgische voedingsbedrijven zullen de productie de komende weken wellicht moeten verminderen of zelfs stopzetten. “De grondstofschaarste en hoge kosten, die bovendien amper kunnen worden doorgerekend, maken het nauwelijks nog rendabel om te produceren”, aldus de sector.

66 reacties

  • Pascal Claeyé

    2 jaar geleden
    Binnekort ons eigen voedsel gazn telen zeker ?
  • Yvette Dekleermaeker

    2 jaar geleden
    Als prijsstijgingen toegestaan worden gaat de inflatie de pan uitswingen. En dat willen bedrijven niet.
  • petra passchijn

    2 jaar geleden
    Hier het gevolg van “ het Europa”. Het gevolg van winst maken in buitenland. Hoe is het mogelijk dat voorraden van producten zoals graan afhankelijk zijn van toevoer uit andere landen. De mens ..het intelligentste dier. Winst, geld, macht, geloof. En ondertussen sterven we uit.
  • Werner Wynakker

    2 jaar geleden
    De enige manier om als burger om hiermee om te gaan is enkel nog huisproducten te kopen. Zelfs als de prijs daarvan stijgt zal het nog goedkoper zijn dan producten van multinationals. Multinationals boeken monsterwinsten op dit moment ondanks zij net klagen dat alles duurder word. En nu mag iemand mij uitleggen waarom olijfolie in gevaar komt omdat zonnebloemvelden niet geoogst kunnen worden in Oekraïne? Voor zover ik weet groeien olijven niet aan zonnebloemen.
  • rudi Dido

    2 jaar geleden
    er gaan nog veel mensen schrikken wat ons te wachten staat