Sasha Zdanovych, met zijn mama Anna Yakhno. 26 dagen werd er naar de kleuter gezocht, en dinsdagavond werd hij gevonden. Zijn lichaampje werd uit het koude water van de Dnjepr gehaald, een heel eind stroomafwaarts van de plek waar hij op 10 maart met zijn oma in een bootje stapte.
Volledig scherm
Sasha Zdanovych, met zijn mama Anna Yakhno. 26 dagen werd er naar de kleuter gezocht, en dinsdagavond werd hij gevonden. Zijn lichaampje werd uit het koude water van de Dnjepr gehaald, een heel eind stroomafwaarts van de plek waar hij op 10 maart met zijn oma in een bootje stapte. © rv

Dood van Oekraïense kleuter Sasha (4) is voer voor speculatie: “Doodgeschoten door de Russen, volgens het Oekraïense parlement. Verdronken in de Dnjepr, volgens lokale ngo”

De Oekraïense kleuter Sasha is dood teruggevonden in de Djnepr, 26 dagen nadat hij met zijn oma in een bootje stapte om te vluchten voor het oorlogsgeweld. Zijn dood is voer voor speculatie. Volgens een lokale ngo verdronk hij nadat zijn bootje kapseisde, maar volgens het Oekraïense parlement is Sasha doodgeschoten door het Russische leger.