© atv

55-jarige man komt om het leven bij uitslaande brand in ouderlijk huis: “Dubbel trauma”

Bij een uitslaande woningbrand aan Midzomer in ’s Gravenwezel (Schilde) is woensdagnacht de 55-jarige Bart Lenaerts om het leven gekomen. De man vocht tegen kanker en woonde terug in bij zijn ouders. “Dit is een dubbel trauma voor hen”, zegt een buurvrouw van het koppel. Hoe de brand is kunnen ontstaan, is nog onduidelijk.

Jan Auman, Jarit Taelman

De bewoners van Zonnebos, de rustige villabuurt in 's Gravenwezel, bekomen nog steeds na de gebeurtenissen van de nacht ervoor. Iets na 3 uur woensdagnacht ontstond een brand in een alleenstaande woning in de doodlopende straat Midzomer. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand in een kamer op de eerste verdieping.

De brandweer van Zone Rand, posten Sint-Job, Schoten en Schilde kregen het vuur na enige tijd onder controle, maar konden niet voorkomen dat de woning zware schade opliep. Drie bewoners werden door de brandweer uit de woning ontzet. Het betrof de 55-jarige Bart Lenaerts en zijn twee ouders, waarbij hij inwoonde.

Bart kreeg ter plaatse eerste zorgen toegediend in de ziekenwagen met bijstand van een mugarts, maar overleed korte tijd later in de ambulance. Een autopsie moet meer duidelijkheid scheppen over de doodsoorzaak. Zijn ouders raakten niet gewond en werden tijdens de interventie van de brandweer opgevangen bij hun buren.

Zuurstofflessen

“Bart vocht tegen kanker en werd daarom thuis verzorgd. Hij kreeg beademing aan zuurstofflessen”, vertelt de directe buurvrouw. “In hoeverre die zuurstofflessen op zijn kamer boven een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van de brand, is niet duidelijk”, zegt de vrouw. De brand zou zijn ontstaan in de kamer van Bart, al onderzoekt het Antwerps parket nog de precieze oorzaak. Het gerechtelijk labo kwam woensdagnacht ter plaatse voor sporenonderzoek.

De buren leven sterk mee met wat de ouders van Bart overkomt. “Dit is een dubbel trauma voor deze mensen. Ze zien hun huis, waar ze al lang wonen, zwaar beschadigd en verliezen hier op tragische wijze hun zoon. We helpen waar we kunnen”, aldus de geëmotioneerde buurvrouw nog.

 © BFM 

 © JAA

 © BFM

 © BFM 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen