“Het blijft vanavond nog flink waaien, winterse buien vannacht niet uitgesloten”

Vanavond en vannacht vallen er verspreid nog een aantal buien, soms met een winters karakter onder de vorm van hagel. De temperatuur blijft 3 a 4 graden boven het vriespunt. Na middernacht zal de wind luwen naar gemiddeld 3 Beaufort.

In de loop van vrijdag zal een omvangrijke regenzone grotendeels ten zuiden van Limburg passeren. Hoe meer naar het zuiden van de provincie, hoe meer men er dan ook van zou kunnen meekrijgen. De Kempen heeft in ieder geval veel drogere papieren dan bijvoorbeeld regio Voeren. Buien die onze provincie weten te bereiken kunnen soms een winters karakter onder de vorm van hagel of korrelhagel hebben. In het noorden zou af en toe de zon te zien kunnen zijn, in het zuiden blijft het grijs.

De wind doet het in vergelijking met donderdag een stuk rustiger aan. Tijdens een bui kan er lokaal nog wel eens een windstoot tot zo’n 50 km/u inzitten.

De temperaturen blijven op een zeer bescheiden pitje trappelen; warmer dan een graad of 7 wordt het niet.

In de nacht naar zaterdag droogt het op en er verschijnen opklaringen. Tegen de ochtend kan het regionaal tot grondvorst komen.

Bekijk hier het weer voor de komende dagen.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer