©  Tom Palmaers

22-jarige bestuurster test positief op drugs: “En die verzekering moet ik ook eens betalen”

Bilzen -

De politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft donderdagochtend rond 2.30 uur een 22-jarige bestuurster uit Borgloon gecontroleerd. Ze testte positief op amfetamines en marihuana en had bovendien geen geldige autoverzekering: “Die moet ik nog eens betalen, ja.”

De vrouw werd aan de Hasseltsepoort in het centrum van Bilzen tegengehouden. Haar auto had de aandacht van de politie getrokken omdat er beschadigingen aan de rechterflank waren. Die schade bleek nog van een eerder ongeval te zijn.

De 22-jarige vrouw had geen alcohol gedronken, maar testte wel positief op zowel amfetamines als marihuana. Ze moest haar rijbewijs voor 15 dagen afgeven. Toen de politie vroeg naar een geldige verzekering, antwoordde de jongedame doodleuk: “Die verzekering moet ik nog eens betalen, ja.” Haar voertuig werd daarop meteen getakeld. Ze krijgt 30 dagen de tijd om haar verzekering in orde te brengen.

De vrouw kreeg uiteindelijk nog een derde pv omdat ze een gebruikershoeveelheid hasj op zak had. Ook haar twee passagiers, allebei van Bilzen, hadden een gebruikershoeveelheid hasj en marihuana bij. Ze kregen eveneens een pv voor drugsbezit. Alle drugs werden in beslag genomen en zullen vernietigd worden.  siol

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer