13 auto’s getakeld in Hasseltse binnenstad voor veegplan. © Sven Dillen

13 auto’s getakeld voor start veegplan in Hasseltse binnenstad

Hasselt -

Donderdagochtend hebben takeldiensten 13 voertuigen in de Hasseltse binnenstad, in de zone tussen de Havermarkt en de Aldestraat getakeld. In dat gebied is donderdagvoormiddag gekuist en daar maakten verbodsborden om er te parkeren, de automobilisten attent.

Dirk Jacobs

Parkeren mocht in het hele gebied officieel niet tussen 6.00 en 16.00 uur, maar zodra de vegers gepasseerd waren, verdwenen ook de verbodsborden. Toch zorgde dat bij sommige automobilisten nog voor een flinke, en vooral onaangename verrassing. Ze kregen niet alleen een flinke factuur voor de takelkosten, oplopend tot 150 euro, maar ook een boete voor het negeren van het parkeerverbod.

Eén iemand perste er alsnog een flinke spurt uit, toen zijn auto werd afgesleept. Die werd terug gelost, maar de takelkost en boete bleven. “Een takeling kost 150 euro. Indien een takelwagen opgeroepen werd en je ondertussen terug bij je voertuig bent, betaal je 100 euro voor de verplaatsingskosten van de takeldienst. Dit geldt enkel voor foutgeparkeerde voertuigen. Als de takelwerkzaamheden al gestart zijn, dat wil zeggen als de laadvloer omlaag is of de kraan wordt bediend, dan bedragen de kosten hoe dan ook 150 euro plus de parkeerboete”, klinkt het bij de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer