©  Alex Vanhee

Een laatste groet: stad Antwerpen opent rouwregister voor actrice Reinhilde Decleir

De Antwerpse actrice Reinhilde Decleir overleed woensdagavond na een lange strijd tegen kanker. Ze werd 73. De stad Antwerpen opent nu een rouwregister om Decleir een laatste groet te brengen.

Dante Bellon

LEES OOK. Antwerpse actrice Reinhilde Decleir (73) overleden “na lange strijd tegen kanker”

Na haar opleiding aan Studio Herman Teirlinck vertolkte Decleir tal van rollen in Vlaamse tv-series, films en theatervoorstellingen. Zo had de actrice onder andere rollen in Loslopend Wild, Beau Sejour, Van Vlees En Bloed en Grond.

Het hart van Reinhilde Decleir klopte vooral voor het theater. Ze speelde in tal van voorstellingen maar was vooral bekend als oprichtster van het sociaal-artistieke gezelschap Tutti Fratelli in Antwerpen. Met dat gezelschap maakte ze voorstellingen met kansarme mensen uit onze samenleving.

Door de jaren heen kreeg Reinhilde Decleir meerdere erkenningen voor haar werk, zoals de Louis Paul Boonprijs in 2011, een Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap in 2015 en de Arkprijs van het Vrije Woord in 2016. Sinds kort mocht ze zich ook Commandeur van de Kroonorde noemen, een prijs die werd uitgereikt door het koningshuis voor haar jarenlange verdienste.

De stad Antwerpen opent daarom nu een rouwregister om de artieste een laatste boodschap na te laten. Wie wil kan het rouwregister ondertekenen in het stadsloket van Antwerpen in het Harmoniepark vanaf donderdag 16u, of kan het online rouwregister ondertekenen van de stad Antwerpen. De openingsuren van het stadsloket kun je online vinden.

LEES OOK:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER