Meisje (16) beschuldigt 19-jarige vriend van verkrachting

© google streetview

Een 16-jarig meisje uit Steenokkerzeel heeft zaterdag klacht ingediend voor verkrachting. Haar 19-jarige vriend zou zich aan haar vergrepen hebben. Het parket van Halle-Vilvoorde bevestigt dat er een onderzoek loopt, maar ontkent dat er een link is met het asielcentrum in de gemeente.

gn

De politie van de zone Kastze, waartoe de gemeente Steenokkerzeel hoort, verspreidde maandag een oproep naar getuigen. Wie zaterdag tussen 15.30 uur en 18 uur personen had gezien “die zich verdacht of abnormaal gedroegen in de Ruthstraat in Steenokkerzeel” werd gevraagd dat te melden aan de recherche.

Dinsdagochtend wordt duidelijk waarvoor die oproep diende. Een meisje van 16 jaar heeft zaterdag klacht ingediend. Ze zou verkracht zijn door haar 19-jarige vriend. Die werd zondag al gearresteerd en aangehouden door de raadkamer, zegt het parket van Halle Vilvoorde.

Hoewel over zedenzaken met minderjarigen normaal nooit informatie gegeven wordt, wijkt het parket “uitzonderlijk” en “op vraag van de politie en burgemeester van Steenokkerzeel” af van deze regel. Die willen zo “tendentieuze berichtgeving en geruchten die een link leggen met een asielcentrum in de buurt”, ontkennen, aldus het parket Halle-Vilvoorde in een persbericht.

“Dit betreft dus feiten in een relationele context”, zegt het parket. “De politie heeft wel nog een oproep tot getuigen gedaan, mogelijk is dit de oorzaak van de verwarring, maar dit is alleen om de verklaringen van beide betrokkenen te verifiëren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen