Fietsen door het water in Bokrijk doe je dezer dagen letterlijk: fietspad onder water door wind

Fietsen door het water in Bokrijk mag je op dit moment letterlijk nemen. De wind heeft een deel van het fietspad onder water geblazen. Eén van de blikvangers van het Limburgse fietsroutenetwerk is nu tijdelijk een attractie voor de durvers.

Precies zes jaar geleden werd 'Fietsen door het water' geopend, een fietspad van meer dan 200 meter dwars door een vijver bij het domein Bokrijk. Het was meteen een schot in de roos en sindsdien hebben al tienduizenden fietsers en wandelaars de doorsteek gemaakt. Het is dan ook een echte beleving, want in het midden staat het water aan weerszijden op ooghoogte.

Water uit de vijver laten

Maar de stevige wind heeft nu het water van de vijver over de rand van het fietspad geblazen en het middendeel onder water gezet. De meeste fietsers en wandelaars keren dan ook gewoon terug. Alleen enkele durvers wilden dat fietsen door het water eens letterlijk beleven. De technische diensten van Domein Bokrijk gaan het probleem nu oplossen door water af te laten van de vijver en zo het peil te laten zakken. Dan kan iedereen over enkele dagen weer door het water fietsen of wandelen ... zonder nat te worden.

Videospeler inladen...

Meest gelezen