330 omwonenden tekenen verzet aan tegen bouwproject aan Gents natuurgebied Overmeers

Themabeeld ©  Shutterstock

In Gent hebben 330 omwonenden en enkele natuurverenigingen een bezwaarschrift ingediend tegen een bouwproject aan natuurgebied Overmeers.

jvh
Bron: BELGA

Projectontwikkelaars willen drie hectare gebied verkavelen, maar dat is bebost en overstroombaar. “Dit grootschalige betonproject zal bijdragen tot de verdere verharding van Gent”, zegt Gents MilieuFront. “Door de klimaatverandering krijgen we steeds meer te maken met hevige regenval en ‘waterbommen’. Uit een studie weten we dat Gent hier bijzonder kwetsbaar voor is.” 

Ook Natuurpunt Gent en Greenpeace België hebben het bezwaarschrift ondertekend. Ze stellen zich ook vragen bij een bodemonderzoek van vijf jaar geleden, waaruit moet blijken dat een deel van de grond vervuild is.

De buurt werd volgens de organisaties nooit geïnformeerd over de aanwezigheid van een kankerverwekkende stof.  Ze dienen een klacht in tegen de stad Gent, omdat die zijn informatieplicht niet zou nagekomen zijn, en de historische vervuiler zijn saneringsplicht ontlopen zou hebben.

LEES OOK. Buurt boos omdat ze niets wist over vervuilde grond, Stad zegt dat er geen bedreiging is

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen