Hamont-Achel zoekt tolken voor Oekraïense vluchtelingen

Hamont-Achel -

Er zijn zopas vijftig Oekraïense vluchtelingen aangekomen in Hamont-Achel. Zij worden grotendeels opgevangen door gastgezinnen. Voor een goede communicatie tussen gastgezin en vluchteling is de stad op zoek naar extra vrijwilligers die willen optreden als tolk.

“Een duidelijke communicatie tussen gastgezin en vluchteling is essentieel. Hoewel de vluchtelingen zeer gastvrij opgevangen worden, vormt de taal een grote barrière”, deelt de stad mee. “Daarom zijn we op zoek naar mensen die de Oekraïense taal spreken of in een andere taal, zoals het Pools of Russisch, met Oekraïners kunnen communiceren. Kandidaten kunnen zich aanmelden via www.hamont-achel.be/plekvrij.”   

Onderwijs

Om de kinderen van de vluchtelingen te ondersteunen, bekijkt de stad de onderwijsmogelijkheden. “De kleuters kunnen in het reguliere onderwijs meedraaien en voor kinderen die naar de lagere school gaan, wordt een extra klas voorzien”, luidt het. “De jongeren die reeds in het middelbaar les volgen, kunnen naar de OKAN klas in Pelt. Die klas zet enerzijds in op het aanleren van de Nederlandse taal en anderzijds op het ontdekken van de talenten van de jongeren.” (gvb)

www.hamont-achel.be/oekraine

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer