Archieffoto (c)Stad Gent

Drankjes op Gentse Feesten worden duurder: "Alle prijzen stijgen, we kunnen niet anders"

Bezoekers van de Gentse Feesten moeten deze zomer meer betalen voor een drankje.  De pleinorganisatoren rekenen de extra kosten die ze moeten maken door. "Podia, tenten en vloeren zijn een kwart duurder. We kunnen niet anders dan die kosten doorrekenen", klinkt het bij Trefpunt vzw.

"We staan te springen om in gang te schieten en van de Gentse Feesten weer een topeditie te maken", vertelt Jan Hoozee van Trefpunt vzw, één van de pleinorganisatoren van de Gentse Feesten. "We zijn blij dat we subsidies hebben van de stad, maar die zijn niet aangepast de voorbije jaren. De prijzen van de podia, tenten en logistiek zijn met een kwart gestegen."

"Daarom zijn we genoodzaakt om de bierprijzen omhoog te halen. Of dat genoeg zal zijn om alles te dekken, weet ik niet. Ik hoop dat de mensen volop buiten komen en zullen consumeren." Voor een pintje betaal je deze zomer 3 euro, terwijl dat 3 jaar geleden nog 2,70 euro was. "Ik denk dat de bezoekers daar ook geen probleem van zullen maken."

Tijden veranderen, de prijzen stijgen, het zou fijn zijn dat de stad ons ook tegemoet komt 

Jan Hoozee, Trefpunt Gent

"We hebben een goede samenwerking met de stad. Ik ben blij dat we zoveel subsidies krijgen en ik wil niet klagen. Maar ik denk dat er misschien wel rekening mee moet gehouden worden in de toekomst. Tijden veranderen, de prijzen stijgen, het zou fijn zijn dat de stad ons daar ook in tegemoet komt. De schepen heeft zeker geen makkelijke taak om de Gentse Feesten in goede banen te leiden. Hij zal misschien van hier vertrekken en kan gaandeweg nog bijsturen", aldus Jan Hoozee van Trefpunt.

Meest gelezen