©  Dick Demey

STVV-coach Bernd Hollerbach over finale tegen Standard: “Nog één keer vol gas geven”

Nog één keer alles uit de kast halen en dan zien waar het schip strandt. Ziedaar de mindset van STVV-coach Bernd Hollerbach voor de finale tegen Standard, die zondag voor een vol Stayen gespeeld wordt. “Pas na de wedstrijd wil ik spreken over vakantie en volgend seizoen”, sprak Hollerbach op zijn persconferentie. “Eerst gaan we nog één keer vol gas geven.”

Pieter Vanlommel

De situatie is gekend: STVV heeft haar lot niet meer in eigen handen om een play-off 2-ticket te bemachtigen. Het enige wat de Kanaries kunnen doen om nog een kansje te behouden op de nacompetitie is hun laatste thuiswedstrijd winnen tegen Standard. “Het zal niet gemakkelijk worden”, waarschuwt Hollerbach, “maar we willen dit mooie seizoen nu ook in schoonheid eindigen.”

In hoeverre ben je nog bezig met het play-off 2-verhaal?

Bernd Hollerbach: “Voor mij is dat van geen tel. Wel dat we een goede match spelen tegen een goede tegenstander. Standard is normaal gesproken een kandidaat voor play-off 1, ik weet niet waar het dit seizoen is misgelopen. Ik beschouw ze nog altijd als een sterk elftal. We gaan nog één keer vol gas geven en proberen onze fans te plezieren. En dan zien we zondagavond wel of er nog een appeltje uit de kast valt.”

 ©  BELGA

Mits een overwinning kan je op 51 punten eindigen. Dat is historisch voor STVV.

“Dat is mooi, zeker als je weet van waar we komen. Op het vlak van hiërarchie, discipline en fysieke paraatheid was er werk aan de winkel toen ik hier aankwam. Ik weet dat ik veel van mijn spelers heb gevraagd, maar het heeft resultaat opgeleverd. Ook op mentaal vlak zijn ze gegroeid. Ze hebben een winnaarsmentaliteit gekweekt. Ze kruipen niet langer in hun comfort zone na één overwinning.”

Denk je al aan volgend seizoen? Deze ploeg bij elkaar houden lijkt niet evident.

“Natuurlijk wil ik de groep bij elkaar houden, maar dat ligt niet enkel in mijn handen. Bovendien heeft onze match-per-match-aanpak dit seizoen al gewerkt. Daarom wil ik pas na de match tegen Standard spreken over vakantie en over volgend seizoen.”

 ©  Dick Demey

Voor Nieuwjaar zaten er hooguit 2.500 supporters op de tribunes van Stayen, zondag zijn dat er naar schatting 10.000. Proficiat coach, je hebt deze club mee gereanimeerd.

“De evolutie doet mij deugd. Voor mij is het belangrijk dat de fans zich kunnen identificeren met hun ploeg. Zelfs als we verliezen. Mijn spelers moeten er alles aan gedaan hebben en met hun voeten op de grond blijven. Net zoals de mensen van Sint-Truiden dat doen.”

Lavalée is er wegens een coronabesmetting niet bij tegen zijn ex-club. Een domper?

“Met Klauss, Al-Dakhil en Lavalée hebben we drie Standard-boys in de rangen die allemaal heel graag tegen hun ex-club willen spelen. Dimi is enorm ontgoocheld dat hij er niet bij kan zijn. Te meer omdat hij maar milde symptomen heeft. Niets aan te doen. Het bezorgt me wel kopzorgen. Ik weet nog niet wie ik op zijn positie ga uitspelen. Dimi heeft net als de hele ploeg een sterke evolutie gemaakt. Hij is heel belangrijk geworden voor ons.”

Aangeboden door onze partners