©  BELGAIMAGE

Alle Kinder-producten uit de fabriek van Aarlen moeten uit de rekken

Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft de fabriek van Ferrero in Aarlen stilgelegd. Tegelijk worden alle producten teruggeroepen van het gamma Kinder die daar geproduceerd werden.

blg
Bron: BELGA

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) trekt de toelating van de Ferrero-fabriek in Aarlen in. Dat meldt het vrijdag in een persbericht. Daarnaast wordt aan alle distributiebedrijven gevraagd om alle Kinder-producten uit de fabriek uit de rekken te halen.

De maatregelen komen er volgens het FAVV op basis van eigen onderzoek en omdat “het bedrijf niet in staat is om volledige informatie aan te leveren voor dit onderzoek”. De fabriek mag pas heropenen “indien Ferrero de nodige garanties kan bieden dat het regels en voorschriften voor voedselveiligheid naleeft”, klinkt het nog.

Concreet worden alle producten van het type Kinder Surprise, Kinder Surprise Maxi, Kinder Mini Eggs en Kinder Schoko-Bons, ongeacht het lotnummer of de vervaldatum, teruggeroepen. Winkelketens worden opgeroepen om deze producten uit de rekken te halen.

In een mededeling erkent Ferrero in de fout te zijn gegaan. De chocolademaker erkent “interne tekortkomingen” die ertoe hebben geleid dat de informatie te laat werd gedeeld. Het bedrijf zegt de zaak “diep te betreuren” en verontschuldigt zich bij alle klanten en partners.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER