Britse verslaggever raakt been en oog kwijt in Kiev: “Verdomd veel geluk dat ik nog leef”

De Britse journalist Benjamin Hall (39), die Kiev zwaargewond raakte, heeft vanop zijn ziekenbed hulde gebracht aan zijn overleden collega’s Oleksandra Kuvshynova en Pierre Zakrzewski. Zelf verloor hij een deel van zijn been, een voet en kan hij een oog niet meer gebruiken. “Toch heb ik verdomd veel geluk dat ik nog leef”, zegt hij.

tg

Hall en zijn team waren voor Fox News in Horenka, nabij Kiev, om er verslag uit te brengen over de oorlog toen ze onder vuur werden genomen. Ook al droegen ze kogelwerende vesten waarop press stond werd er toch op hen geschoten.

De Britse journalist zegt dat hij “verdomd veel geluk heeft” dat hij het overleefde. Al kwam hij er zeker niet ongeschonden uit. Hij verloor een half been, een voet en een van zijn ogen zal hij niet meer kunnen gebruiken.

“Maar dat is niets”, zei hij, “in vergelijking met mijn collega’s”. Zijn Oekraïense producer Oleksandra Kuvshynova en de Ierse cameraman Pierre Zakrzewski kwamen om in hetzelfde vuurgevecht. Hall kon wegduiken, zijn collega’s hadden geen schijn van kans.

“Het is meer dan drie weken geleden sinds de aanval in Oekraïne. Ik wil hulde brengen aan mijn collega’s Pierre en Sasha die het die dag niet hebben gehaald’, schreef Hall op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Pierre en ik reisden samen de wereld rond om reportages te maken, werken was zijn plezier. En het werkte aanstekelijk. Wij waren een team”, zegt hij.

Hall deelde ook een foto van zichzelf. Met zijn verband en met een ooglapje en voegde eraan toe: “Om het samen te vatten, ik ben aan de ene kant een half been en aan de andere kant een voet kwijt.”

“Mijn hand wordt gereconstrueerd, uit één oog zie ik niet meer. Toch ben ik blij dat ik er nog ben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer