©  BELGA

Felice Mazzu laat bij Union uitzonderlijk in zijn kaarten kijken: “Ja, Vanzeir staat zondag aan de aftrap”

Vijf speeldagen schorsing kreeg Dante Vanzeir na zijn slag aan het adres van Charleroi-verdediger Ozornwafor op 19 februari, en een kleine twee maand later mag de Rode Duivel eindelijk weer het veld betreden. Vanzeir zal tegen zijn ex-club Beerschot zelfs aan de aftrap verschijnen, zo bevestigde Felice Mazzu in zijn wekelijkse persbabbel. “Hij heeft matchritme nodig. Voor de start van de play-offs moet hij toch minstens één wedstrijd in de benen hebben.”

Thomas Cami

Of Union het zonder Dante Vanzeir - dit seizoen toch al goed voor 13 goals en 9 assists - slecht heeft gedaan? Zeker niet. Het pakte 11 op 15, al was dat wel uitsluitend tegen ploegen uit de rechterkolom. “Zijn profiel hebben we zeker gemist. Maar we behaalden ook zonder hem goede resultaten, en ik heb verschillende dingen kunnen uitproberen”, analyseert coach Felice Mazzu de periode zonder Vanzeir. “Maar al bij al ben ik wel tevreden want ik heb kunnen zien hoe andere profielen in de spits presteren, zoals bijvoorbeeld Kozlowski en Lapoussin.”

“Maar voor Vanzeir was het wel een lastige periode”, weet Mazzu. “Wanneer hij te horen kreeg dat hij vijf dagen geschorst werd, kwam dat aan. Het belangrijkste was om hem mentaal erbovenop te helpen. We gunden hem een weekje vakantie, en hij trok naar het buitenland. Nadien verscheen hij weer op de club met een brede glimlach, zoals altijd. Sindsdien werkt hij hard, zoals normaal.”

En nu is Vanzeir dus back in business, en Felice Mazzu zal zijn spits dan ook meteen inzetten. “Ja, hij zal aan de aftrap verschijnen. Hij heeft dringend wat matchritme nodig, want voor de start van de play-offs moet hij toch minstens een wedstrijd in de benen hebben.”

Ook Deniz Undav, zijn partner in crime, ziet het allemaal graag gebeuren dat zijn spitsbroeder terugkeert. “Ook Deniz heeft moeilijkheden gekend door de afwezigheid van Vanzeir, want hij moest zich vaak aan een ander profiel aanpassen. Maar dat heeft hij uitstekend gedaan.”

Thuiscomplex?

Maar de wedstrijd van zondag tegen Beerschot draait om meer dan Vanzeir alleen. In de afgelopen drie thuiswedstrijden pakte Union slechts twee punten, en dus wordt er maar beter gewonnen tegen Beerschot om een ‘thuiscomplex’ te vermijden. “Het is inderdaad belangrijk om zondag de drie punten te pakken”, weet ook Mazzu. “Eerst en vooral omdat het onze laatste wedstrijd in de reguliere competitie is, en we verwachten bovendien heel wat volk. En natuurlijk willen we in eigen huis nog eens winnen, zodat we weten dat het ook in het Dudenpark nog lukt.”

Mits een overwinning telt Union bij aanvang van de Champions play-offs minstens drie punten voorsprong op Club Brugge. Of dat genoeg voorsprong is om uiteindelijk de titel te pakken? “Daar denken we nog niet aan”, blijft Mazzu nuchter. “We zullen elke wedstrijd spelen om die te winnen, en dan zien we wel. Als we op een gegeven moment voor de titel kunnen spelen, zullen we dat natuurlijk doen. Maar we denken daar nog niet aan. Zelfs als sommige spelers al gezegd hebben dat ze kampioen willen worden. Maar dat is goed, dat toont ambitie. Mijn rol is om ons te weren tegen de onnodige druk die ons wordt opgelegd. Ons seizoen is al geslaagd, en we willen natuurlijk nog zo goed mogelijk presteren in de play-offs. Dan zien we wel waar het schip strandt”, besluit de winnaar van de Trofee Raymond Goethals.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer