©  ISOPIX

David Goffin stoot voor het eerste dit seizoen door naar halve finales

David Goffin (ATP 74) heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales op het ATP-toernooi in het Marokkaanse Marrakech (gravel/534.555 euro).

Bron: BELGA

Belgiës nummer 1 versloeg in de kwartfinales de Spanjaard Roberto Carballes Baena (ATP 79) in drie sets. Het werd 6-7 (6/8), 6-4 en 6-0 na twee uur en 35 minuten wedstrijd.

Vorige maand stonden beide spelers ook al tegenover elkaar in de eerste ronde van het Masters 1.000 in Miami. Toen won Goffin met 6-2 en 6-3.

Voor de 31-jarige Goffin is het de eerste keer dit seizoen dat hij op een ATP-toernooi drie opeenvolgende wedstrijden wint en doorstoot naar de halve finales. De volgende tegenstander van de Luikenaar wordt de Argentijn Federico Coria (ATP 60), die de Fransman Richard Gasquet (ATP 86) in de kwartfinales wipte in drie sets: 6-7 (1/7), 6-1 en 6-4. Goffin speelde nooit eerder tegen de 30-jarige Argentijn.

Goffin staat tegenover qualifier in Monte Carlo

David Goffin (ATP 74) neemt het in de eerste ronde van het ATP Masters 1000-toernooi van Monte Carlo (gravel/5.415.410 euro) op tegen een qualifier. Dat blijkt uit de loting.

Als Goffin wint, treft hij de winnaar van de partij tussen Roberto Bautista Agut (ATP 19) uit Spanje en Daniel Evans (ATP 26) uit Groot-Brittannië, die Goffin vorig jaar in de kwartfinales versloeg. Als de Belgische nummer 1 ook dan kan winnen, staat hij in de achtste finale tegenover de Serviër Novak Djokovic (ATP 1). Goffin moest niet deelnemen aan de kwalificatierondes van het toernooi omdat hij een wildcard kreeg.

Goffin kende een moeilijk seizoensbegin dit jaar. Hij zakte van de 39e naar de 74e plaats op de wereldranglijst, maar hij begon goed aan het gravelseizoen. Vrijdag plaatste hij zich voor de halve finales van het ATP-toernooi in Marrakech.

Het beste resultaat van Goffin in Monte Carlo was een halve finale in 2017. In die wedstrijd verloor hij van Rafael Nadal, nadat hij Dominic Thiem had verslagen in de achtste finale en Novak Djokovic wist te verschalken in de kwartfinale.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer