Zaakvoerder Wim De Roover

Dieven maken gat in muur van fietswinkel in Aarschot en stelen voor 70.000 euro aan merkfietsen

In Aarschot hebben dieven ingebroken in een fietsenwinkel. Ze namen via een gat in de muur 12 peperdure merkfietsen mee met een totale waarde van 70.000 euro. Het is niet de eerste keer dat de fietswinkel dieven over de vloer krijgt.

Het waren werknemers van een naburige firma die donderdagochtend de politie verwittigden toen ze opmerkten dat er een gat zat in de muur van fietsenwinkel De Fietsfabriek, aan de Betekomsesteenweg in Aarschot: “De politie is me komen vertellen dat er ingebroken was in de fietsenwinkel”, zegt zaakvoerder Wim De Roover. “Ik ben dan gaan kijken en heb vastgesteld dat er met een slijpschijf een gat van 6 vierkante meter in de muur is gemaakt. Er zijn een tiental fietsen gestolen met een totale waarde van 70.000 euro.”

Radio 2

De inbrekers wisten het alarm te omzeilen en ze wisten blijkbaar heel goed waar ze het gat in de muur moesten maken: “We hebben in de winkel in het midden een muur, een blinde hoek, en net op dat stukje zijn ze binnengeraakt, zonder dat het alarm afging.” Van de dieven is er voorlopig nog geen spoor: “De politie heeft een sporenonderzoek gedaan, vinger- en voetsporen gevonden. Maar voorlopig is er nog geen spoor naar de daders", gaat De Roover verder. 

Het is niet de eerste keer dat De Fietsfabriek dieven over de vloer krijgt: “In de 8 jaar tijd dat we bestaan is dit ondertussen al de derde keer dat we bestolen worden. We moeten daar in de fietsbranche jammer genoeg mee leren leven. Om de zoveel tijd zijn we gewoon het doelwit van dit soort inbraken. Helaas”, besluit De Roover.

Meest gelezen