©  ISOPIX

Borussia Dortmund speelt benefietwedstrijd tegen Dynamo Kiev: “Wij staan achter Oekraïne”

Borussia Dortmund speelt op 26 april in het Signal Iduna Park een benefietwedstrijd tegen Dynamo Kiev, waarbij alle opbrengsten naar een organisatie gaan die directe hulp biedt aan mensen in Oekraïne, die in nood verkeren na de inval van Rusland. Dat heeft de club van Axel Witsel, Thomas Meunier en Thorgan Hazard vrijdag gemeld.

Bron: BELGA

Dortmund heeft de Oekraïense topclub en zijn staf uitgenodigd voor de wedstrijd, die drie dagen na de topper in de Bundesliga bij koploper Bayern München zal plaatsvinden.

“Voetbal is het beste tijdverdrijf ter wereld, maar er zijn dingen die zoveel belangrijker zijn. Vrede, gezondheid, een thuis hebben, onderwijs”, aldus Hans Joachim Watzke, algemeen directeur van Dortmund, in een verklaring. “In het hart van Europa is dit allemaal niet meer vanzelfsprekend. En dat doet veel pijn. Wij staan achter Oekraïne.”

Coach Marco Rose verzekert dat de wedstrijdinkomsten ervoor zullen zorgen dat Oekraïners in nood directe hulp krijgen. “We zullen blij zijn met elke voetbalfan, ongeacht zijn kleuren en met elke persoon die een kaartje koopt om de Oekraïners te helpen die zo hard zijn getroffen door de oorlog”, zei Rose.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer