BEKIJK - "Macron is de beste sinds De Gaulle" versus "Le Pen wint sowieso": in het spoor van de campagnes in Frankrijk

De verkiezingscampagne is voorbij. Zondag trekken de Fransen naar de stembus. Van de twaalf kandidaten zullen er nog twee overschieten die het op 24 april tegen elkaar opnemen. Onze Frankrijkkenner Steven Decraene volgde  bijeenkomsten van verschillende kandidaten. Hoe kijken jong en oud, links en rechts naar de verkiezingen?

Le Pen houdt haar laatste speech voor de verkiezingen, haar aanhangers geloven dat ze deze keer "sowieso zal winnen"

Duizenden mensen zijn opgedaagd voor de laatste verkiezingsmeeting van Marine Le Pen. Dit moet de apotheose worden van haar campagne. Haar aanhangers geloven erin: "Deze keer zal ze winnen. Het is gedaan met Macron".

Videospeler inladen...

Macron organiseert politiek "popconcert": "Hij is de beste sinds De Gaulle"

Tijdens de grote verkiezingsmeeting in Parijs enthousiasmeert Emmanuel Macron zijn aanhangers. Het event had soms meer weg van een popconcert, dan van een politieke meeting.

Videospeler inladen...

Op campagnemeeting van uiterst rechtse kandidaat Zemmour: "Hij kan Frankrijk redden"

Eric Zemmour stelt zich voor het eerst kandidaat en dat zullen de Fransen geweten hebben. Hij hamert vooral op de Franse waarden en is kritisch over immigratie en de islam. Hij hield een campagnemeeting onder de Eiffeltoren. Kan het nog Franser?

Videospeler inladen...

Jongeren op pad voor radicaal linkse kandidaat Mélenchon: "Onze waarden verdedigen tegen liberalisme van Macron"

Jongeren verzamelen in Caen om campagne te voeren voor de radicaal-linkse Jean-Luc Mélenchon. Hij wordt gezien als de enige linkse kandidaat die kans maakt op de tweede verkiezingsronde. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen