Ploegmakker van Wout van Aert ernstig gewond, maar in stabiele toestand na zware val: “Ze zijn meteen begonnen met opereren”

Bij Jumbo-Visma bidden ze momenteel voor de gezondheid van Milan Vader. De Nederlander, ploegmakker van Wout van Aert, is in het ziekenhuis beland na een zware valpartij in de Ronde van het Baskenland. Hij is ernstig gewond, maar in stabiele toestand.

Vincent Van Genechten, Hugo Coorevits
Bron: pzc

LEES OOK. Dit had veel erger kunnen aflopen: wielrenner Lucas Hamilton duikt de Baskische afgrond in na val over vangrail

Vader, orgineel een mountainbiker die bezig is aan zijn eerste seizoen bij Jumbo-Visma, ging over de vangrail tijdens een afdeling in de vijfde etappe. Van de valpartij zelf zijn geen beelden, daarop is enkel te zien dat de fiets van de Nederlander op het asfalt ligt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Er stond de renners vandaag een zware etappe te wachten. Voor de vlucht van de dag gevormd kon worden, was er een val in het peloton. Milan Vader was daarbij betrokken en moest uit de wedstrijd stappen. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar krijgt de Nederlander medische zorg”, schreef de Nederlandse ploeg op haar website.

De situatie van Vader zou echter “ernstig maar stabiel” zijn. “In het ziekenhuis van Bilbao zijn artsen gelijk begonnen met opereren”, klinkt het bij De Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). De vader van de wielrenner, Patrick Vader, liet eerder op de avond aan diezelfde krant weten dat er stents in de halsslagaders van zijn zoon worden aangebracht omdat die zijn vernauwd. Ook zou de wielrenner bij de val gebroken ruggenwervels, een gebroken sleutelbeen en een gebroken schouderblad hebben opgelopen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen