Marc Thys vindt het niet verrassend dat de Russen zo gruwelijk tekeergaan. “Vandaag zien we de bevestiging van een oorlog waarin nog veel leed zal gebeuren.”
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Thys vindt het niet verrassend dat de Russen zo gruwelijk tekeergaan. “Vandaag zien we de bevestiging van een oorlog waarin nog veel leed zal gebeuren.” © Photo News

INTERVIEW. Luitenant-generaal Marc Thys: “De Russen behandelen mensen erger dan dieren. Zélfs hun eigen mensen”

Boetsja, Borodjanka, Kramatorsk: de Russen doen er alles aan om de Oekraïners mentaal kapot te krijgen. Gruweldaden zitten al decennialang in hun oorlogs-DNA verweven. Luitenant-generaal Marc Thys, de nummer twee van Defensie in ons land, overschouwt Poetins troepen en (nieuwe) strategie. “Geen van beide partijen is vandaag klaar om te stoppen met vechten.”

47 reacties

  • hans voet

    2 jaar geleden
    Wie roept om ten oorlog te trekken, beseft duidelijk de gevolg en niet. Oorlog vernietigt, materieel en sociaal, economisch en emotion eel. Maar er is meer verstand nodig om vrede te beweren. Je hebt maar 1 superrijke nodig, die nog meer wil. En het is oorlog. En de goedgelovigen wordt wiijsgemaakt dat het gerechtvaardigd is.
  • Stille Stille

    2 jaar geleden
    De meeste mensen laten zich beinvloeden door de media , Onderschat zelensky niet
  • Jo Nijs

    2 jaar geleden
    @Dick DECOCK: Syrie was oefenterrein voor aanval Oekraine. Misschien .... en aanval Oekraine is oefenterrein voor aanval op NATO ?? Waarom niet ? Er wordt enorm veel van elkaar "geleerd" momenteel door beide partijen, zwaktes en sterktes. Poetin wordt er alleen maar sterker van, hopelijk Nato ook ....
  • Tom O'Neill

    2 jaar geleden
    de beste verdediging is zelf aanvallen. Niet zoals een hond met staart tussen de benen grollen dat haalt niks uit. Rusland aanvallen en ze een koekje geven van eigen deeg. Als ze eens beginnen met de duikboten met kernwapens die al lang in de zwarte zee liggen te wachten op het juiste moment. Dan is het te laat voor Europa. Zelf aanvallen voor het te laat is.
  • ben Verschuren

    2 jaar geleden
    Begin met meer wapendepots te bouwen, elke stad en gemeente van wapens voorzien. Uitdelen aan de bevolking wanneer nodig, dan zijn we met miljoenen gewapende burgers in Europa. Eurazië van Lissabon tot Vladivostok zal een no go zijn dan.