ANP / EPA
Volledig scherm
© ANP / EPA

Remco Evenepoel gaat vandaag in koninginnenrit voor eerste Belgische eindzege sinds 1929: “Dit is zot, zot, zot”

Ronde van BaskenlandEn op dag vijf van de Ronde van Baskenland... greep Remco Evenepoel (22) de macht. Gaat u er vandaag maar eens lekker voor zitten. Want voor het eerst in 93 (!) jaar - Maurice Dewaele won in 1929 - kan een Belg “’s werelds zwaarste rittenkoers van één week” winnen.

11 reacties

  • Ronny Popelier

    2 jaar geleden
    Dit heeft toch geen enkele zin om renners uit andere generaties te gaan vergelijken. Andere tijden andere wetten , verzorging en materialen in de fietsen. Niemand kan Merckx zijn, niemand kan Remco zijn. Gewoon Remco is opnieuw heel sterk bezig en heeft al een mooi palmares bij elkaar gefietst op zijn nog jonge leeftijd. Velen kunnen hier enkel van dromen. Hopelijk wint Remco de Ronde Baskenland. Zou meer dan verdiend zijn.
  • Patrick De Maeyer

    2 jaar geleden
    Ik hoop dat je de eindstand mag aanvoeren succes Remco
  • Chris Drulle

    2 jaar geleden
    Ik vrees ervoor , zonder ploeg kan niemand dit soort wedstrijden winnen . Zijn concurrenten zijn stuk voor stuk toppers MET een volwaardige ploeg.
  • Dirk Willems

    2 jaar geleden
    @André Baele, de andere minder, dan was Remco beter. Een week is voor iedereen die deelneemt een week, dagen genoeg om prestatie te leveren. Remco weet wat hij kan en wil. Zegt ook niet dat hij Merckx of van Impe is, velen maken dat ervan. Hij blijft Remco... Weinigen zullen hem nadoen, wanneer je 5 jaar fietst.
  • Regean Clauw

    2 jaar geleden
    sueper van Remco nu we toch aan het vergelijken zijn ik zou hem eerder vergelijken met jan ulrich ook geen echte klimmer of spurter maar kon ook goed tijdrit en in de bergen kon hij op groot verzet ook zijn mannetje staan goed genoeg om grote ronde te winnen. Remco pas 22 zit nog veel progressie op . Er zijn er die gaan twijfelen maar een grote ronde winnen kan zeker bij 2 of 3 jaar dan is hij nog maar 25 jaar