© BFM

Gasontploffing veroorzaakt uitslaande woningbrand in Ranst: woning onbewoonbaar

Ranst -

De brandweer is in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgerukt naar de Emblemsesteenweg in Ranst voor een uitslaande woningbrand. Het vuur is ontstaan door een gasontploffing aan de gasketel in de garage. De bewoners konden tijdig hun huis verlaten, de woning is onbewoonbaar verklaard.

joro, nelo

Rond middernacht werden de bewoners van een woning aan de Emblemsesteenweg in Ranst opgeschrikt door een luide knal. “In één van de woning was een gasontploffing ontstaan aan de gasketel in de garage”, vertelt een commissaris Jan Dillen van Politiezone Zara (Zandhoven, Ranst). “Dit veroorzaakte een felle brand in de garage van de woning.”

De bewoners waren op dat moment nog televisie aan het kijken. Ze probeerden nog om een wagen die geparkeerd stond in de garage te redden, maar zonder resultaat. De wagen is volledig uitgebrand. “De bewoners hebben gelukkig op tijd de woning kunnen verlaten. Niemand raakte gewond”, zegt Dillen.

Brandweerposten Ranst Zandhoven en Wommelgem van Zone Rand snelden ter plaatse voor de uitslaande brand. Bij aankomst was het vuur al overgeslagen naar het dak boven de garage. “Door het goede werk van de brandweer kon het grootste deel van de woning gevrijwaard worden. De woning is onbewoonbaar verklaard door de zware rookschade. Voor de bewoners werd opvang gezocht”, aldus de politie.

 © BFM

 © BFM

 © BFM

 © BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer