De tanker vervoerde illegaal meer dan 220.000 liter diesel.
Volledig scherm
De tanker vervoerde illegaal meer dan 220.000 liter diesel. © AFP

Iran neemt buitenlandse olietanker in beslag wegens smokkel van diesel

De marine-eenheden van de Iraanse Revolutionaire Garde hebben zaterdag in de Perzische Golf een buitenlandse olietanker in beslag genomen wegens het smokkelen van diesel. De elf bemanningsleden zijn gearresteerd.

  1. ANALYSE. Rusland bindt in, maar dat betekent dat het Westen het écht moeilijk krijgt
    PREMIUM

    ANALYSE. Rusland bindt in, maar dat betekent dat het Westen het écht moeilijk krijgt

    Het lijkt erop dat Rusland de bocht heeft gemaakt. Dat het dan toch een elegante uitweg zoekt uit het moeras. De oorlog diende uitsluitend om de Donbas te bevrijden, heet het nu. Het was nooit de bedoeling om steden zoals Kiev te veroveren. Dat is goed nieuws op vlak van mensenlevens. Maar het stelt het Westen ook voor een moeilijke keuze. Tussen een blijvende harde aanpak van Moskou, waar het zelf ook pijn door lijdt — of verslappen en afwachten tot Rusland elders gaat moorden.
  2. LIVE. Interpol stuurt ‘red notice' uit met betrekking tot ontsnapte gevangene in Normandië
    LIVE

    LIVE. Interpol stuurt ‘red notice' uit met betrekking tot ontsnapte gevangene in Normandië

    De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra - aka ‘De Vlieg’ - en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Er is inmiddels ook een internationaal verzoek uitgestuurd om de opsporing en de aanhouding (red notice) van de ontsnapte gevangene door Interpol. Bij de drieste aanval aan een péagestation in het Franse departement Eure (Normandië) werden twee cipiers doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Volg hier live de ontwikkelingen op de voet.