Politie treft 221 vogelspinnen aan in appartement in Jette: "Ze zaten allemaal in plastic potjes"

In Jette heeft de politie 221 vogelspinnen aangetroffen in een appartement. De dieren zaten in plastic potjes en zijn in beslag genomen. De bewoner kreeg een pv voor verboden bezit en verkoop van de spinnen. 

De vondst van de 221 vogelspinnen was zeker geen alledaagse vondst voor de politie Brussel-West. Twee weken geleden werden agenten opgeroepen voor een geschil tussen de eigenaar en huurder van een appartement in een flatgebouw in de Honoré Longtinstraat in Jette.

"Onze agenten spraken ook met de andere huurders van appartementen in het gebouw en bij één van hen vonden ze toevallig de vogelspinnen. Ze zaten allemaal in plastic potjes", vertelt hoofdcommissaris Johan Berckmans. "Niet ieder potje had trouwens een deksel, wat maakte dat de spinnen zomaar konden ontsnappen."

Er werd een deskundige aangesteld en die constateerde dat er 26 gevaarlijke exemplaren waren gevonden. "De spinnen werden in beslag genomen en verblijven momenteel in een gespecialiseerd centrum in Duitsland", vertelt Berckmans.

Geen vergunning

De eigenaar van de spinnen werd ondertussen ondervraagd. "We vermoeden dat de man de dieren kweekte want er waren ook babyspinnen bij. Maar voor het houden van vogelspinnen heb je een vergunning nodig, en zeker voor de handel in vogelspinnen. Die vergunning ontbrak. Er werd daarom een pv opgesteld voor het verboden bezit en de verkoop van de spinnen", vult Berckmans aan. 

De eigenaar van de spinnen kan nog een vergunning voor het bezit van de dieren aanvragen. Gebeurt dat niet, dan zullen de spinnen aan een opvangcentrum of dierentuin geschonken worden.

Politiezone Brussel-West

Meest gelezen