"Niets doen zal leiden tot een spiraal van prijsstijgingen en recessie, wat tot collectieve verarming zal leiden”, meent Van Volcem.
Volledig scherm
"Niets doen zal leiden tot een spiraal van prijsstijgingen en recessie, wat tot collectieve verarming zal leiden”, meent Van Volcem. © BELGA

Mercedes Van Volcem (Open Vld) wil ingrijpen op indexering: “Geen sympathiek idee, maar we moeten inflatiespiraal stoppen”

Vlaams Parlementslid en schepen van Financiën in Brugge Mercedes Van Volcem (Open Vld) stelt voor om de snelle stijging van de loonkosten te stoppen door in te grijpen op het mechanisme van de automatische loonindexering. "Niets doen zal leiden tot een spiraal van prijsstijgingen en recessie, wat tot collectieve verarming zal leiden", zegt ze.

457 reacties

  • Myriam Steffen

    2 jaar geleden
    Vind ik een uitstekend idee, als de lonen van de politiek ook niet meer geïndexeerd worden.
  • Rudi Vangeel

    2 jaar geleden
    Eerst hebben ze de RSZ werkgever met vele percenten en miljarden verminderd en nu willen ze de werkgever weer 2% cadeau doen.
  • Geert Roeyaert

    2 jaar geleden
    Morrelen aan de automatische loonindexering dat is pas een stap naar collective verarming en dan vooral voor de werknemers die een loontje van amper twaalf euro per uur verdienen,dat jullie als politicus dit kunnen dragen om zelfs meerdere indexsprongen te kunnen dragen dat weet de simpelste mens ook awel kom dan op en zeg voor ons geen indexaanpassing dan kom je pas over als een ( oprechte) politicus want als werknemer kan je praktisch van geen aftrekpostjes genieten in tegenstelling tot jullie
  • Mario Adams

    2 jaar geleden
    De verarming van de wereldbevolking is al een tijdje bezig en zal niet meer gestopt kunnen worden. Dat is namelijk net de bedoeling van de elite. Rijken worden middenklasse en middenklasse wordt arm.
  • Marleen Bornauw

    2 jaar geleden
    Collectieve verarming is inderdaad het doel van Open VLD voor hen mogen er maar 2 klassen blijven bestaan : heel rijke die er geen probleem mee hebben zich blauw te betalen aan energie en armen die zich blauw mogen betalen en de grootste lasten mogen dragen. Kortom een klasse waarmee je geen rekening moet houden.