Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

De best betaalde televisieproducers: Marta Kauffman strijkt nog altijd miljoenen op dankzij ‘Friends’. “Eerste aflevering op drie dagen geschreven”

CelebritiesTerwijl de acteurs voor de reünie-aflevering van ‘25 jaar Friends’ elk zo’n slordige 4 miljoen euro opstreken, werd er achter de schermen zo mogelijk nog harder gefeest. Lucratieve uitzenddeals leveren producer Marta Kauffman (65) miljoenen op, goed voor een plekje in de Forbes top 20 van best betaalde entertainers. Een blik achter de schermen van de legendarische sitcom, hoe die tot stand kwam, waar Kauffman spijt van heeft en wat ze er nog aan verdient. “Toen Chandler en Monica voor het eerst samen in bed belandden, hebben we de opnames moeten stopzetten.”

  1. Waargebeurde Netflix-serie krijgt staartje nu echte Martha van zich laat horen: “Hij gebruikt ‘Baby Reindeer’ om mij te stalken”
    PREMIUM
    TV

    Waargebeur­de Net­flix-se­rie krijgt staartje nu echte Martha van zich laat horen: “Hij gebruikt ‘Baby Reindeer’ om mij te stalken”

    Een uitzonderlijke score van 100 % op Rotten Tomatoes en de eerste plaats in maar liefst 43 landen. ‘Baby Reindeer’ is één van de meest opzienbarende Netflix-series van het moment. Het verhaal van Donny en z’n stalker Martha lijkt onwaarschijnlijk, maar is wel degelijk gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Al denkt de echte Martha daar duidelijk anders over. “Ik weet wel degelijk wat er allemaal gebeurd is. Ik heb dan ook een claim ingediend wegens laster.”
  2. Acteurs die koning Willem-Alexander en Máxima spelen, werden ook in het echt verliefd: “Opnames waren een dolle rit”
    PREMIUM
    tv

    Acteurs die koning Wil­lem-Alexan­der en Máxima spelen, werden ook in het echt verliefd: “Opnames waren een dolle rit”

    De Nederlandse koningin Máxima (52) en koning Willem-Alexander (57) moesten heel wat hindernissen overwinnen om met elkaar te kunnen trouwen. Dat ontdek je in ‘Máxima’, de Nederlandse versie van ‘The Crown’, zeg maar. Een modern sprookje, eentje dat ook voor de hoofdrolspelers uitkwam. De Argentijnse actrice Delfina Chaves (28) en haar Nederlandse tegenspeler Martijn Lakemeier (30) werden ook in het echt verliefd. Onze royalty-expert sprak met de twee op de première van de prestigieuze reeks in Amsterdam. “We zijn een team geworden.”