AFP
Volledig scherm
© AFP

Stoltenberg: “NAVO klaar om volledige strijdmacht in te zetten om grenzen te verdedigen”

Militaire bevelhebbers van de NAVO werken aan plannen om op de oostflank van het bondgenootschap een permanente, volwaardige militaire macht in te zetten die een invasieleger zou kunnen verslaan. Dat heeft  NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg gezegd in de Sunday Telegraph.

231 reacties

  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    In tegenstelling met wat Poetin beweert zijn Oekraïners geen Russen. Stalin wou de Oekraïners, zoals veel andere volkeren in zijn Sovjet rijk, deporteren. De enige reden waarom ze daar aan ontsnapt zijn is omdat ze met teveel waren. Laat ze dus gerust bij de EU komen. Historisch en cultureel hoort Rusland trouwens ook bij Europa. Maar dan zonder het fascistoïde regime van die Kremlin kliek rond Poetin.
  • Hugo hofmans

    2 jaar geleden
    Oekraïne heeft bij Navo niets te zoeken, zelfs niet in de EU. Voormalige Sovjet republieken hebben een heel andere mentaliteit, dat gaat niet samen met onze waarden en manier van leven, wat ze ook mogen beweren.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    In de tijd van de spoetnik was de Sovjet-Unie economisch de tweede wereldmacht na de VS. In 2020 was de economie van Rusland nog vergelijkbaar met deze van de Benelux. Na deze oorlog en de westerse sancties zal die nog eens halveren. Het eerste land waar de middenklasse zal proletariseren zal Rusland zijn. Ze projecteren graag hun problemen op ons. Maar de Russische beer zal in de handen van Poetin een pluchen speelgoedbeer worden. En Rusland zal economisch niet meer bij de G20 horen.
  • willy cammaerts

    2 jaar geleden
    Oekraine heeft af te rekenen met hetzelfde slag mensen als in '39. De NATO zou er beter aan doen om hen rechstreeks te steunen. Bvb luchtverdediging en vliegtuigen v/d NATO. We moeten met die nazis in het Kremlin niet te veel op eieren lopen. Vrijheid heeft een prijs, en denk er aan, zelfs de zagepieten die altijd op de NATO zitten te kappen, blijven ook liever hier wonen en gaan niet naar Rusland of China.
  • Marc Baeyens

    2 jaar geleden
    André Decrock, wij zijn vrije burgers die kunnen zeggen en doen wat ze willen. In een communistisch regime is dat uitgesloten. Maar dat weet u ook. De Navo zal en moet deze waarde verdedigen ; niet meer, niet minder.