© Marc Herremans

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Gewezen Zillionbaas steelt ijzeren logo van discotheek maar moet dat al snel teruggeven

De afbraak van de legendarische discotheek Zillion in Antwerpen zit in een eindfase. Ex-baas Frank Verstraeten probeerde dit weekend het logo te redden. Het lukte maar door het op Facebook te posten, alarmeerde hij de aannemer. Die eist het terug, anders dreigt hij met een klacht.

tg

De Zillion, aan de Jan van Gentstraat in Antwerpen, was van 1997 tot 2002 een van de populairste discotheken van het land. Na een aantal schandaaltjes werd de discotheek uiteindelijk gesloten. Nu is men het gebouw aan het slopen.

Veel vroegere bezoekers volgden de werken op en probeerden hier en daar een souvenir mee te nemen. Afgelopen weekend redde ex-eigenaar Frank Verstraeten het logo van de sloophamers. Maar dat hij zijn stunt daarna Facebook postte, was niet zo een goed idee.

Zondag liet de afbraakfirma weten dat hij het ijzeren logo, 50 kilogram zwaar, moest terugbrengen. Anders volgde een klacht.

“Net telefoon gekregen van de afbraakbazen... als de brokstukken niet teruggebracht worden, worden we beticht. Ze willen nog iets doen met die 50 kg oud ijzer, in gans de Zillion hebben ze nu al zeker 200 ton staal gerecupereerd, maar deze 50 kg willen ze ook terug....”

Verstraeten zegt dat de afbraak van zijn dancing hem weinig of niets doet. Omdat hij dat hoofdstuk 17 jaar geleden al heeft afgesloten.

Op aanraden van zijn advocaat, roept hij iedereen nu op die zaken heeft meegenomen, die terug te brengen. Ook het logo gaat hij braafjes terug naar de werf brengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER