Direct naar artikelinhoud
Belangrijk nieuwsVerkeersongeval

2 doden en 5 zwaargewonden bij busongeval op E19: bestuurder onder invloed van drugs, rijbaan na uren opnieuw vrijgegeven

2 doden en 5 zwaargewonden bij busongeval op E19: bestuurder onder invloed van drugs, rijbaan na uren opnieuw vrijgegeven
Beeld BELGA

Op de E19 ter hoogte van Sint-Job-In-t-Goor, richting Breda, is zondagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd. Een Franse bus van BlaBlaCar kantelde en crashte tegen een vangrail. Er vielen minstens twee doden en vijf zwaargewonden. De bestuurder was onder invloed van drugs. Rond 19.15 uur is de rijbaan weer vrijgemaakt.

Het ongeval gebeurde omstreeks 11.45 uur. Een bus van BlaBlaCar die onderweg was van Parijs naar Amsterdam zou zijn ingereden op een betonnen vangrail. Nadien kantelde het voertuig. Daarbij zijn zeker twee doden gevallen, meldt de politie. Er vielen ook vijf zwaargewonden en vijf lichtgewonden.

De meesten slachtoffers hebben de Franse nationaliteit, maar verder zijn er ook mensen met de Spaanse, Canadese, Mexicaanse, Kroatische en Amerikaanse nationaliteit.

“De 35-jarige Franse chauffeur was onder invloed van drugs. Dat werd bevestigd door een positieve speekseltest”, zegt Lieselotte Claessens van het parket. De man is opgepakt voor verhoor.

Na het ongeluk werd de rijbaan volledig afgesloten van knooppunt Antwerpen-Noord tot Sint-Job-in-’t-Goor. Het verkeer moest in de richting van Breda de snelweg verlaten via uitrit 5 Kleine Bareel. De evacuatie van de voertuigen nam veel tijd in beslag. Omstreeks 19 uur was de rijbaan terug vrij.

Het bedrijf BlaBlaCar heeft een noodnummer (0801/90.75.58) geopend voor naasten van de slachtoffers. 

Ongeval E19.Beeld Vlaams Verkeerscentrum