Onderzoek met een microscoop.
Volledig scherm
Onderzoek met een microscoop. © Pixabay/Herney

Wetenschappers verjongen huidcellen: van 53 naar 23 jaar dankzij doorbraak in Cambridge

WetenschapEen doorbraak in de wetenschap: het is onderzoekers gelukt huidcellen met dertig jaar te verjongen. Dankzij die prestatie kunnen we straks weleens veel gezonder oud worden. 

39 reacties

  • Bart Verwegen

    2 jaar geleden
    Langer gezond betekent betere levenskwaliteit en een pak minder kosten voor de gezondheidszorg. Misschien betekent het ook langer werken.
  • Nicole Vogelaere

    2 jaar geleden
    Zie er nu 10 jaar jonger uit dan ik ben. Nadeel dat niemand je snel een handje toesteekt of al eens vraagt of je hulp kan gebruiken. Gevolg 4 keer per jaar een lumbago. Huid blijft jonger door gezond en plantaardig te eten. Zaden en noten mogen niet ontbreken, vezelrijke granen, groente en fruit maken echt het verschil. Niet roken ook uiteraard en niet in de zon bakken.
  • Mario Adams

    2 jaar geleden
    Ik denk dat de wetenschap mag stoppen met uit te zoeken hoe het leven kan verlengd worden. In plaats daarvan zou met beter focus leggen op andere zaken. We zijn gewoon met teveel. Meer kan er niet bij.
  • Marco Maerten

    2 jaar geleden
    Suikers (van snoep,brood,pasta en andere zetmeelhoudende voeding) zijn de grootste oorzaak van celveroudering,dus ook de huid en organen. Deze vervangen door niet bewerkte suikers geeft al een zichtbaar verschil op de huid na enkele weken (rimpels vervagen).
  • Dirk Billiet

    2 jaar geleden
    ik gebruik dit al lang, ik ben nu 55 en gisteren vroegen ze me om mijn ID om mijn leeftijd te verifiëren als 16+ toen ik een café wilde binnengaan :)