© BFM

Brand La Rocca onder controle, iconische dancing volledig verwoest: drie personen krijgen zuurstof toegediend

Een uitslaande brand heeft de iconische dancing La Rocca langs de Antwerpsesteenweg in Lier volledig verwoest. De brandweer is massaal ter plaatse en kreeg het vuur intussen onder controle, maar de afhandeling van de brand zal nog meerdere uren duren. Drie personen hadden te veel rook ingeademd en kregen zuurstof toegediend. Volgende week zou de discotheek de deuren sluiten.

tdk

LEES OOK. Geen knaldrang in La Rocca vanavond: discotheek kan niet heropenen omdat keuring niet in orde is

Op het moment dat de brand maandagmorgen uitbrak, was de dancing gesloten. De brand ontstond vermoedelijk op de benedenverdieping en greep snel om zich heen. Bij aankomst van de brandweer was de brand al uitslaand. De brand is intussen onder controle, maar het gebouw is bijna volledig verwoest. Het dak is vernield en ook binnen is enorm veel brandschade.

In de woonvertrekken boven de discotheek waren drie personen aanwezig, waaronder oprichter Wim Van Ouytsel. Ze hadden de brand op tijd opgemerkt en vluchtten naar buiten, maar hadden wel veel rook ingeademd. De drie kregen ter plaatse zuurstof toegediend. Hoe de brand is kunnen ontstaan, is momenteel nog niet duidelijk. Het gerechtelijk labo en een branddeskundige komen later ter plaatse om vaststellingen te doen.

De dancing zou dit weekend normaal gezien nog één keer openen om daarna plaats te maken voor een Jumbo-supermarkt. In februari kwam namelijk het nieuws dat La Rocca geen vergunning had gekregen om te heropenen. Toen beschikte de discotheek over alle nodige vergunningen, maar nog niet over een keuringsattest van de brandweer. Liers burgemeester Rik Verwaest (N-VA) bevestigde maandagmorgen wel dat La Rocca na de inspectie van de brandweer groen licht had gekregen om te heropenen en dat er een brandverzekering was afgesloten voor de discotheek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. Nog twee maanden lang wilde nachten en dan is legendarische discotheek La Rocca verleden tijd

 © BELGA

 ©  BELGA

 © BFM

 ©  BELGA

La Rocca-oprichter Wim Van Ouytsel was aanwezig op het moment dat de brand uitbrak. © BFM

 ©  BFM

 ©  BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen