Studeren in Gent maar op kot in Aalst: "Een pak goedkoper"

Imane Nassah uit Gijzegem, bij Aalst, zit op kot in Aalst en studeert in Gent. Ze doet dat omdat een kot in Gent moeilijk te vinden is en een kamer in Aalst goedkoper is. Nassah is niet alleen, in Aalst zitten wel meer kotstudenten die elders studeren. 

Imane Nassah studeert in Gent, maar zit op kot in Aalst. Door het grote tekort aan studentenkoten gaan studenten vaker op zoek naar een kot in een andere stad. Nassah is ook zo iemand, zij zit op kot in Aalst, omdat daar wel nog koten beschikbaar zijn. Ook is het een pak goedkoper dan in Gent. "Ik heb een eigen keuken en badkamer, in Gent zou ik dat nooit kunnen vinden voor dezelfde prijs."

De studente rechten zat eigenlijk al altijd op kot in Gent, maar door de coronacrisis was er alleen maar online les. Daarom heeft ze besloten om haar kot in Gent op te geven. "Maar ik wou toch graag nog wat vrijheid, zodat ik rustig kan blokken, want thuis kan het soms nogal druk zijn", klinkt het bij Nassah. "Dan ben ik maar wat dichter bij huis op kot gegaan", voegt ze er nog aan toe.

Ik wou toch nog wat vrijheid, zodat ik rustig kan blokken, thuis kan het soms nogal druk zijn

Imane Nassah, studente rechten

Het pendelen valt ook goed mee voor de studente. "Ik zit nu in mijn laatste jaar, dus ik moet niet elke dag meer naar de campus", klinkt het. "Ik moet maar 2 dagen in de week naar Gent om les te volgen, dus dat valt echt heel goed mee."

Meest gelezen