© Andre Philippaerts

Heemkundige Kring Groot-Sint-Truiden op bezoek in Histroisch Centrum Luchtmachtbasis

Sint-Truiden -

Op 7 april bezocht de Heemkundige Kring Groot-Sint-Truiden het Historisch Centrum Luchtmachtbasis in de Abdijstraat van Sint-Truiden. In het volgende nummer van het heemkundig tijdschrift 'De Bink' verschijnt daarvan een uitvoerig verslag.

Andre Philippaerts

De heer Dany Schoebrechts leidde de leden van de Kring een paar uur rond in de boeiende geschiedenis van de luchtmachtbasis. Niet alleen foto's, voorwerpen, uniformen en documenten schetsen de geschiedenis van de vliegbasis van 1936 tot 1996, maar ook talloze pittige anekdotes konden de bezoekers erg boeien. Ze beleefden vier periodes van de luchtmachtbasis: het schuchtere begin van 1936 tot 1940, de Duitse bezetting met bijzondere aandacht voor het Fliegerdorf en het Spook van Brustem, de Amerikaanse aanwezigheid en de periode van de Belgische Luchtmacht (1946-1996) met onder andere de Rode Duivels.

De Heemkundige Kring heeft trouwens nog wat te vieren. Het tijdschrift 'De Bink' ging zijn 25ste jaargang in met het maartnummer van 1922. Enkele geïllustreerde teksten uit het laatste nummer: de schollen in Sint-Truiden (Erfgoeddag 24 april), de Bruine Lieve Vrouw, het huisje van 'den Toep' en herinneringen van Romain Lenaerts aan de Tweede Wereldoorlog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer