Grote delen van Marioepol zijn tot puin herleid.
Volledig scherm
Grote delen van Marioepol zijn tot puin herleid. © rv

Oekraïense strijders: “Russen dropten met drone giftige stof in Marioepol”

In de Oekraïense stad Marioepol hebben de Russen een giftige stof ingezet tegen burgers en Oekraïense militairen. Dat melden althans het daar vechtende Azovbataljon en verscheidene Oekraïense media. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zei in zijn dagelijkse toespraak op het einde van de dag niet dat er al chemische wapens zijn ingezet. Oekraïne neemt de dreiging wel serieus dat het Russische leger die gaat gebruiken, aldus Zelensky. Pro-Russische separatisten ontkennen de beschuldigingen, laat een woordvoerder van de zelfverklaarde volksrepubliek Donetsk weten aan het Russische staatspersbureau Interfax. 

106 reacties

  • Jacques-Philippe Leclerc

    2 jaar geleden
    We mogen erg blij zijn, dat deze oorlog in de Oekraïne niet ten einde komt. Hoe langer deze oorlog duurt, de mogelijk bestaat niet dat Rusland een ander land kan aanvallen. Zijn er nog mensen die geloven, dat Rusland een machtig land is? Dat de soldaten van Oekraïne deze oorlog kunnen winnen is echt geen toeval. Ze hebben voor jaren met de beste wapens geoefend en getraind in de US.
  • François THIJS

    2 jaar geleden
    Propere oorlogen bestaan niet. Er gebeuren altijd dingen die het daglicht schuwen, Toch behoor ik tot de categorie die mijn vragen stel bij dit soort nieuws. Er worden onschuldige burgers zomaar neergeschoten, nu zijn het weer chemische wapens, zojuist las ik dat de Russen een baby zouden hebben verkracht. Zelensky weet ook dat hij deze oorlog nooit kan winnen en ik zou er niet van verschieten dat hij alle middelen aangrijpt, ook nepnieuws, om de NAVO mee in dit conflict te sleuren.
  • etienne bies

    2 jaar geleden
    Over 50 jaar gaan wij pas de echte waarheid weten over het conflict.
  • Willy Bogaert

    2 jaar geleden
    Hoe lang moet het duren voor er straffen uitgesproken worden ?? toch geen jaren zeker .er is toch al bewijs genoeg ??
  • Fanny Konings

    2 jaar geleden
    Alsof de veroorzaker niet weet wat hem als sanctie te wachten staat? Wat zal hij zeker nog doen voor het einde van zijn rijk? Volgens mij tot het uiterste of wat houdt hem nog tegen?