Boerderij met woning en stallen gaat in vlammen op: bejaarde vrouw overleden

Lokeren -

Er heeft dinsdagochtend een zware brand gewoed in een boerderij aan de Everslaarstraat. De woning en deel van van de stallingen ging in vlammen op. De bejaarde echgenote van het landbouwerskoppel kon niet meer ontkomen.

Ivan Elegeert

Het vuur ontstond rond 7 uur dinsdagmorgen in een boerderij van de familie Lerno aan de Everslaarstraat in Lokeren, waar het bejaarde landbouwerskoppel na hun loopbaan was blijven wonen. Het koppel heeft vier zonen, één van hen die in de buurt woont was ook snel ter plaatse maar ook hij kon enkel lijdzaam toezien hoe de ouderlijke woonst helemaal in vlammen opging.

“Mijn echtgenote heeft me toegeroepen dat het aan het branden was. Daarom ben ik zelf nog buiten geraakt,” zou gepensioneerd landbouwer Leon Lerno net voor hij door de hulpdiensten naar het ziekenhuis werd gebracht, aan de ambulanciers hebben verteld. Maar terwijl hij dus aan de vlammen kon ontkomen lukte dat voor zijn echtgenote niet meer Zij werd later door de toegesnelde brandweer levensloos tussen het puin aangetroffen.

 (Lees verder onder de foto)

Ook vanaf de E17 is de brand goed zichtbaar. ©  ies

Zowel de woning als de aanpalende stallingen zijn in vlammen opgegaan. Het koppel had geen dieren meer op de boerderij maar in de stallingen lag wel nog wat stro en hooi opgestapeld dat ook een gretige prooi vormde voor het vuur.

De brandweer en alle andere hulpdiensten uit de regio kwamen massaal ter plaatse. “Omdat het dak van de aanpalende stallingen deels uit asbestplaten bestond werd ook de alarprocedure rond asbest even ingesteld en moesten de hulpverleners speciale veiligheidsmaatregelen in acht nemen. Maar voor de omwonenden is er nooit gevaar geweest,” vertelt burgemeester Filip Anthuenis Open VLD) die zelf ook ter plaatse kwam. De rook dreef af in de richting van de wijk Heiende. De brand was ook vanaf de E17 Antwerpen-Gent goed zichtbaar.

De oorzaak van de brand is voorlopig nog onbekend.

(Later meer)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer