Buschauffeur (35) van dodelijk ongeval op E19 is aangehouden

© Het Nieuwsblad

De Franse buschauffeur die zondag betrokken was bij het dodelijke ongeval in Schoten is aangehouden door de onderzoeksrechter, dat bevestigt zijn advocaat Boris Reynaerts.

sare, jtp

De 35-jarige chauffeur had na de dodelijke crash een positieve speekseltest afgelegd, verder labo-onderzoek moet nu uitklaren of hij op het moment van het ongeval nog onder invloed was. Vrijdag verschijnt de man voor de raadkamer.

“Mijn cliënt is nog steeds erg onder de indruk van de feiten”, vertelde zijn advocaat Boris Reynaerts gisterenavond aan onze krant. “Hij kan zich weinig herinneren van de feiten en vermoedt dat hij in slaap gevallen is. Verder onderzoek zal moeten uitklaren wat er zich zondag precies heeft afgespeeld.”

Bij het dodelijke busongeval op de E19 in Schoten lieten twee mensen het leven. Een 17-jarige Franse vrouw en de 29-jarige Colombiaan Andrés Felipe Rodríguez. Hij had zijn vriendin Ana María twee dagen eerder ten huwelijk gevraagd aan de Eiffeltoren in Parijs. Ana María is een van de vijf slachtoffers die zwaargewond raakten bij het ongeval. Ze ligt sinds zondag in het Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen. In totaal liggen nog 13 personen in het ziekenhuis.

LEES OOK. Enkele dagen na huwelijksaanzoek rukt busongeluk verloofden uit elkaar: “Ik bleef maar herhalen dat hij wakker moest worden”

LEES OOK. Ana (26) verloor haar arm, haar vriend Andres (28) kwam om het leven: balans na buscrash op E19 is zwaar

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen