Davinia Vanmechelen is fit, maar zit niet in de selectie van de Red Flames.
Volledig scherm
Davinia Vanmechelen is fit, maar zit niet in de selectie van de Red Flames. © Photo News

De vetpercentages van de Red Flames: “Alleen wie ermee te maken krijgt, ligt ervan wakker”

Red FlamesVanavond spelen de Flames in Kosovo. Het is de laatste kwalificatiematch voor de Wereldbeker tot september. Ga er maar van uit dat dit opnieuw een overwinning met de vingers in de neus wordt. Goaltje of vijf. Of nog meer. Al zal dat zonder Davinia Vanmechelen (22) zijn. Zij werd gepasseerd op basis van fysieke parameters. 

6 reacties

  • José Opdebeeck

    2 jaar geleden
    Een speelster niet selecteren doe je niet op dergelijke manier. Dat doe je in een gesprek onderling met argumentering. Gebeurde eerder ook al met stafleden.
  • Herman Van Arendonk

    2 jaar geleden
    Vanhoegaerden: Het niveau en het speeltempo op een EK of WK ligt hoger dan in de Belgische competitie. Op een tornooi moeten ook 3 wedstrijden per week gespeeld worden. Aan speelsters die conditioneel te kort komen heb je dan niet veel. Blijkbaar kan de coach doorselecteren omdat er een talentvolle jonge lichting aankomt. Dat is alleen maar goed.
  • Etienne Vanhoegaerden

    2 jaar geleden
    Hoe geraken die meiden dan toch in het eerste team bij hun club daar tellen die parameters toch ook. Is er dan maar 1 goede trainer om dames te trainen in België?
  • Lois Verdonk

    2 jaar geleden
    Het is Jill Janssens, en het is inderdaad nu al een fenomeen. Maar wel heel sympathiek en vriendelijk.
  • Sam Bedfort

    2 jaar geleden
    Je hoort zeker dat een duivel fysiek tekort komt. Ook zij krijgen een trainingsschema mee om tijdens hun vakantie de conditie op peil te houden. Weer manipulatief framen dit artikel. Een topsporter dient afgetraind te zijn, simpel.