AFP foto / Filippijnse kustwacht

Minstens 42 doden in Filippijnen na doortocht tropische storm Megi

In de Filippijnen zijn al minstens 42 doden geteld na de doortocht van de tropische storm Megi. De storm heeft aardverschuivingen en overstromingen veroorzaakt. Het is de eerste storm dit jaar die door de archipel trekt.  

De tropische storm Megi is door het centrum en het zuiden van de Filippijnen getrokken en heeft aan minstens 42 mensen het leven gekost. Ze werden meegesleurd door aardverschuivingen en overstromingen. Megi had rukwinden tot 80 kilometer per uur. De Filippijnen krijgen jaarlijks te maken met zo'n 20 tropische stormen. 

De hevige storm veroorzaakte heel wat overstromingen en landverschuivingen in de Filippijnen. Meer dan 30.000 mensen moesten daardoor hun woning verlaten:

Videospeler inladen...

De provincie Leyte, in het centrum van de archipel, is het zwaarst getroffen. De politie laat weten dat er 36 lichamen gevonden zijn in de stad Baybay, in het centrum van de provincie. De zoekactie naar de vermisten is stopgezet, omdat het te gevaarlijk is om in het donker verder te zoeken.   

In het getroffen gebied werden bijna 200 overstromingen gemeld bij de hulpverlening en ongeveer 30.000 families hebben hun huis moeten verlaten. De kustwacht, politie en brandweer hebben al inwoners van overstroomde dorpen of geïsoleerde gebieden bevrijd. 

AFP foto / Filippijnse kustwacht

Meest gelezen