“Vannacht brede opklaringen, gevolgd door mist”

Vanavond kan er regionaal soms wat regen vallen, geen grote hoeveelheden. Vannacht verschijnen er eerst brede opklaringen, later kan er lage bewolking of mogelijk ook mist gevormd worden. Dat laatste zou kunnen gebeuren wegens het feit dat de wind grotendeels wegvalt en de atmosfeer best vochtig is. Het betreft echter een fragiel proces waardoor het moeilijk in te schatten is wáár dit uiteindelijk ook het geval zal zijn.

Morgen kan het in sommige regio’s best een poosje duren alvorens lage wolken of mist zijn verdwenen. Op andere plaatsen in Limburg kan de zon echter reeds vroeg van de partij zijn. Uiteindelijk krijgen we overal brede opklaringen. In die opklaringen kunnen er namiddag ook stapelwolken ontstaan en het valt niet helemaal uit te sluiten dat zo’n stapelwolk eens uit weet te groeien tot een lokale bui.

De temperatuur loopt intussen op naar een zacht maximum tussen 18 en 20°C.

‘s Ochtends is het nagenoeg windstil, na het middaguur komt er tijdelijk een matige westen- tot noordwestenwind te staan. Naarmate de avond vordert zal deze wind opnieuw gaan liggen.

In de loop van de nacht naar vrijdag kan er lage bewolking of mist worden gevormd. Vóór die tijd zal het vlot afkoelen naar minima tussen +5 en +7°C. Zodra mist of lage wolken gevormd zijn zal de afkoeling stoppen.

Bekijk hier de weersverwachting voor de komende dagen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer