Nicole Van Boxtael , Agnes Meganck, Fransine Renneboog en Edwin Van Wesemael.
Volledig scherm
PREMIUM
Nicole Van Boxtael , Agnes Meganck, Fransine Renneboog en Edwin Van Wesemael. © Photo News

Vier rusthuisbewoners over de geïndexeerde factuur: “Met die 16 euro extra pensioen gaan we dat niet kunnen betalen”

Hoe reageren Vlaamse rusthuisbewoners op het nieuws dat hun maandfactuur met gemiddeld 150 euro stijgt? Bij die vraag alleen al ging de deur van menig woonzorgcentrum dicht. “We bedanken voor deze reportage”.  In het Oost-Vlaamse Erpe-Mere geven de directeur van vzw Meredal en vier bewoners wel inzage in hun rekeningen. “Ik heb 41 jaar gewerkt maar moet elke maand 700 euro bijleggen bovenop mijn pensioen. Dat wordt nog meer bijpassen.”

59 reacties

  • etienne verbist

    2 jaar geleden
    Index Pensioenen krijgen 2 % index aanpassing bruto waarom kan de RVT hun factuur met 5 tot 8 % procent kan laten stijgen ,onze ouderen worden gestript en gepluimt door de overheid. Verbist etienne
  • Ives Ameel

    2 jaar geleden
    Een nieuwe geldkoe: ouderen. Enorme winsten maken op de rug van oude mensen is nu in de mode, geen scrupules poen pakken
  • bob jansens

    2 jaar geleden
    Dat men eens begint met de WZC-sector te de-privatiseren. Nu zijn vooral de jaarlijkse dividenden en de hoge bonussen van de directie belangrijk.
  • Jean West

    2 jaar geleden
    kris van rompaey Als je geen familie hebt word het rusthuis ook betaald. Waarom moeten de familieleden dan voor de kosten opdraaien. Niet iedere Belg is gelijk voor de wet.
  • Pascale Van Camp

    2 jaar geleden
    Ik zal nooit naar een wzc kunnen gaan, dat kan ik niet betalen en ik wil niet dat ze van mijn dochter haar karig loon nog een groot deel afpikken om mijn rekeningen en woonkosten te betalen. Zo lang mogelijk thuis blijven en als dat niet meer kan dan zal er maar 1 ding opzitten vrees ik. Eigenlijk is het heel erg maar schrik ik er niet van dat meer oudere mensen zelf uit het leven zouden stappen omdat ze geen andere keuze hebben.