Getuigen over schietincident in New York: “Ik ging naast hem zitten en toen ging de rookbom af”

Dinsdagochtend schoot een man tien personen neer in de metro in Brooklyn. Getuigen vertellen nu over hoe de man naast hen op de metro zat. “Hij haalde een bijl boven en zei: ‘Oeps, mijn fout’.”

Bron: CNN, New York Post

In een metrostel in Brooklyn liet een man dinsdagochtend (lokale tijd) twee rookbommen afgaan. Daarna begon hij in het wilde weg te schieten. Hij raakte 10 personen. 13 anderen raakten gewond toen ze probeerden te vluchten. De schutter wordt nog gezocht.

LEES OOK. Verdachte van schietpartij New Yorkse metro postte “zorgwekkende” berichten over burgemeester

Ook Fitim Gjeloshi zat dinsdagochtend in het bewuste metrostel. Hij vertelde aan de krant de New York Post wat de schutter tegen hem zei in de minuten voor de man zijn wapen bovenhaalde. “Ik keek naar hem, en ik dacht bij mezelf dat hij een tijdje in zichzelf aan het praten was. Dus keek ik naar hem, en ik had zoiets van, deze kerel moet aan de drugs zitten,” zei Gjeloshi. Toen de metro even stopte nadat die een station verlaten had, haalde de man een gasmasker boven. “Hij opende een van zijn gastanks, en zei: “Oeps, mijn fout.” Hij haalde een bijl tevoorschijn, liet hem vallen, pakte een pistool en begon te schieten.”

“Een man vlak naast me werd neergeschoten. Hij zei: ‘Help! Help!’”, getuigt de Gjeloshi. “Ik zei tegen iemand hem te helpen, het bloed voor hem te bedekken. Ik sprong opzij, sloeg op de deur en schopte er met mijn been tegenaan,” zei Gjeloshi. “Ik heb geluk gehad. ... Het was gek, man”, zei hij. Hij voegde eraan toe dat hij “bang” was.

Ook Hourari Bendaka (27) zat aan boord van het metrostel. Hij deed zijn verhaal aan CNN vanuit zijn ziekenhuisbed. “Ik wist eerst zelfs niet dat er mensen waren neergeschoten. Ik dacht gewoon dat het een zwarte rookbom was”, vertelt hij. “Een vrouw zei dat ze zwanger was dus ik gaf haar een knuffel, maar de chaos bleef duren. Ik werd geduwd en toen werd ik geraakt in mijn knie”, gaat hij verder.

“Ik was geschokt. Ik ben nog steeds aan het trillen. Ik weet niet eens hoe ik mijn telefoon moet vasthouden”, zegt het slachtoffer in zijn getuigenis aan CNN. Hij denkt niet dat hij ooit nog een metro zal durven te nemen.

“We probeerden de deur open te breken en de trein deed er een eeuwigheid over om het station te bereiken. Toen hij eenmaal openging bij 36th St., had ik zoveel pijn,” zei Benkada in een apart interview met New York Daily News.

 (sgg, avw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER