Eens iets anders dan asperges en een gekookt eitje: 5 originele recepten van Sandra Bekkari voor de paasbrunch
Pasen in het vooruitzicht, maar nog geen inspiratie voor de paasbrunch? Dankzij deze vijf recepten van Sandra Bekkari uit haar boek ‘Fast Food 3' tover je probleemloos een smakelijke én gezonde brunch op tafel. In de plaats van de typische wortelcake of asperges met een gekookt eitje kiest ze onder andere voor gevulde appels, bodemloze quiche en vooral: voor eindeloos eetgenot. Smakelijk!
1. Gevulde appel met pecannoten, havermout en vanille sojayoghurt
Eens zin in iets anders dan de klassieke yoghurt met fruit en granola? Deze gevulde appel met pecannoten, havermout en vanille soyayoghurt is een lekker én vullend alternatief. In dit recept van Sandra is de soyayoghurt de extra touch, niet het hoofdingrediënt.
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 20 minuten
Ingrediënten voor 2 personen
• 2 rode, zoete appelen
• 1 el rozijnen
• 2 el havermout
• 2 el pecannoten, grof gehakt
• 1 el ahornsiroop
• ¾ el pindakaas
• 4 el sojayoghurt
• ½ tl vanille-extract
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de hoedjes van de appelen en hol de appelen uit met een parisiennelepel.
Snijd de vulling van de appelen in kleine stukjes.
Meng ze met alle andere ingrediënten en voeg een snufje zout toe.
Zet de appelen in een ovenschaaltje en vul ze met het mengsel.
Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Meng de sojayoghurt met de vanille en besprenkel de gebakken appelen ermee.
2. Quiche zonder bodem met groene asperges, gedroogde ham en tijm
Asperges kunnen bij een paasbrunch niet ontbreken. In deze bodemloze quiche serveer je de groene variant op een originele manier!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten voor 2 personen
• 300 g groene asperges, harde onderkant verwijderd
• 70 g gedroogde ham (gandaham, parmaham…), in stukken gescheurd
• 2 tenen knoflook, fijngesneden
• 2 lente-uitjes, fijngesneden
• 3 eieren
• 125 ml plantaardige drink/melk
• 70 g ricotta
• 3 takjes tijm, de blaadjes
• 50 g Parmezaanse kaas
• 6-tal kerstomaatjes, gehalveerd
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Blancheer de asperges zo’n 3 minuten in water met een snufje zout. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken.
Bak de gedroogde ham knapperig in een antiaanbakpan met olijfolie. Haal uit de pan en zet opzij.
Stoof in dezelfde pan de knoflook en de lente-ui aan in olijfolie. Voeg de stukjes ham weer toe, meng en zet opzij.
Roer de eieren los met de plantaardige drink/melk, de ricotta, de tijm en kruid goed met zwarte peper (voeg geen zout toe, want de ham zorgt al voor een zoute toets). Voeg de gebakken ham en ¾ van de Parmezaanse kaas toe.
Meng en giet in een bakvorm met bakpapier.
Verdeel de asperges en de tomaatjes (met het snijvlak naar boven) erover.
Werk af met de rest van de Parmezaanse kaas en zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer met een salade naar keuze.
3. Roerei met zalm, jonge spinazie en bieslook
Niet elke paasbrunch moet een gekookt eitje serveren, af en toe een roerei smaakt ook al eens. Maak een pan vol roerei met zalm, jonge spinazie en bieslook en zet zo op tafel. Handig om door te geven, heerlijk om van te smullen.
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten voor 2 personen
• 2 handenvol jonge spinazieblaadjes + extra voor de afwerking
• 4 eieren
• scheutje sojaroom
• 2 el bieslook + extra voor de afwerking
• 5-tal kerstomaatjes, gehalveerd
• 40 g gerookte (bio)zalm, in stukjes
Zo maak je het
Verwarm een pan met olijfolie en laat daarin de spinazie slinken.
Roer in een kommetje de eieren los met de sojaroom. Voeg de bieslook en de kerstomaatjes toe en kruid met zwarte peper en een snufje zout.
Giet het mengsel in de pan en roer zachtjes los. Laat bakken tot het ei stolt, maar nog wat vochtig is.
Werk af met de gerookte zalm en extra bieslook.
4. Tabouleh van quinoa, met gebakken feta, aardbeien en komkommer
Salades om te sharen zijn altijd een goed idee! Deze frisse tabouleh op basis van quinoa, aardbeien en komkommer is verfrissend en de gebakken feta voegt er een smeuïg smaakje aan toe.
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten voor 2 personen
• 120 g quinoa (zie tip)
• 150 g feta, in blokjes van 2 cm x 2 cm
• 1 eiwit, losgeroerd
• 3 el sesamzaadjes
• 150 g kerstomaatjes, gehalveerd
• 1/3 komkommer, in stukjes
• 1 handvol verse bladpeterselie, fijngehakt
• 1 handvol verse munt, fijngehakt
• 8-tal aardbeien, in kwartjes
• 2 el ongezouten pistachenoten
• 3 el olijfolie
• 1 el wittewijnazijn
• 1 el aardbeienconfituur zonder toegevoegde suiker
• zwarte peper
• snufje fleur de sel
Zo maak je het
Kook de quinoa gaar in zo’n 12 minuten (zie tip).
Dep de blokjes feta goed droog, dop ze in het eiwit en dan in een schaaltje met de sesamzaadjes. Zet 10 à 15 minuten in de diepvriezer.
Bak de feta kort en krachtig in een antiaanbakpan met een flinke scheut olijfolie.
Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette.
Maak een salade van de quinoa met de andere ingrediënten.
Serveer met de vinaigrette en werk af met de pistachenootjes.
Tip: gebruik een scherp mes om de feta te snijden, zodat hij niet verbrokkelt.
5. Wortel-appelmoesmuffins met rozijnen en kaneel
Omdat het met Pasen niet altijd een wortelcake moet zijn: deze wortel-appelmoesmuffins zijn een originele vervanger die ongetwijfeld nog vaker op je menu zal passeren. De ideale zoete afsluiter van je brunch die je doorheen de week nog als tussendoortje mee kan nemen naar je werk.
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten voor 12 muffins
• 2 medjouldadels, gehalveerd en ontpit
• 3 grote eieren, losgeroerd
• 6 el appelmoes
• 100 g natuuryoghurt
• 125 g wortelen, geraspt
• 125 g amandelmeel
• 125 g havermeel
• ¾ el kaneel
• 2 tl bakpoeder
•3 el rozijnen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Laat de medjouldadels 5 minuten weken in een kommetje met warm water.
Meng de eieren met de appelmoes, de yoghurt en 1 tl olijfolie. Voeg de wortelen toe en meng goed.
Meng het amandelmeel met het havermeel, de kaneel, het bakpoeder en voeg een snufje zout toe.
Giet de geweekte dadels af, hak ze fijn en voeg ze samen met de rozijnen toe aan het meel.
Meng de natte met de droge ingrediënten. Doe in muffinvormpjes en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de muffins afkoelen op een rooster.
Tip: je kan de muffins drie tot vier dagen bewaren in de koelkast of één maand in diepvriezer. Ze zijn ook ideaal om mee te nemen.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waarom je het kookvocht van aardappelen niet mag hergebruiken in sauzen of gerechten
-
PREMIUMExclusief
Sandra Bekkari helpt je duurzaam kilo’s verliezen in 5 simpele stappen: “Strenge diëten helpen je metabolisme om zeep”
Met het oog op de zomer willen veel mensen lastminute toch nog enkele kilo’s verliezen. “Dankzij kleine, simpele aanpassingen kun je dat op een duurzame manier aanpakken”, verzekert HLN-chef Sandra Bekkari. Maar hoe zet je eenvoudig een lekkere en voedzame maaltijd op tafel waardoor je minder honger hebt tussendoor? “Er zijn géén regels, maar deze vijf principes kunnen je helpen”, tipt Bekkari, die ook twee simpele recepten deelt. -
Oud brood op overschot? Gooi het niet weg, maar maak er één van deze 5 recepten mee: “Ook pistolets zijn nog bruikbaar”
We hebben allemaal al eens een brood gekocht om een paar dagen later pas te ontdekken dat je het volledig uit het oog verloren bent. Geen zin meer om het in de vorm van boterhammen met beleg op te eten? Foodblogger Elise Van de Poele deelt 5 recepten waarmee je die harde stukjes brood toch nog lekker kan opwerken. Of het nu over oud stokbrood of kleine broodjes gaat: met alles valt nog iéts aan te vangen. -
-
PREMIUM
Belgische chef Ben werkt 32 uur minder in Denemarken en verdient evenveel: “Belgische horeca kan hiervan leren”
-
PREMIUM30
Na opdracht in ‘De mol’ over “de grootste schande van Italië”: waar komt ananas op pizza eigenlijk vandaan?
“F*ck, twee ananassen.” Met die woorden (en een ludieke pizza-opdracht) doet ‘De mol’ het meest nutteloze culinaire debat ter wereld weer oplaaien: past mierzoete ananas op een hartig stuk pizza of niet? Mag je als gediplomeerd pizzabakker op een pizza gooien wat je wil, óók ananas? En wie was de uitvinder van dé pizza Hawaï? Spoiler alert: al zeker geen Italiaan. -
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
Wie het aangename aan het nuttige wil koppelen bij het kiezen van een tweewieler, gaat voor een elektrisch exemplaar en raakt zo in één beweging ook razendsnel op zijn bestemming. Maar let op: de markt van de e-bikes evolueert continu en je zwemt in de keuzemogelijkheden. Waar moet je zoal op letten? HLN Shop haalt vijf aandachtspunten aan. -
PREMIUM
Nieuw gehypet middeltje om af te vallen kost 5 euro bij Kruidvat: hoe nuttig is water met toegevoegde elektrolyten?
-
EU verspilt elk jaar drie miljoen ton kippenveren: zouden we ze misschien kunnen opeten?
-
EU verbiedt “ongezonde” aroma’s voor rookworst en barbecuesaus
De Europese Unie gaat een aantal rookaroma’s verbieden die bijvoorbeeld rookworst en barbecuesaus hun karakteristieke smaak geven. De smaakstoffen zijn ongezond, vinden ook de EU-lidstaten. Fabrikanten krijgen wel twee tot vijf jaar de tijd om hun receptuur aan te passen. -
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
Bij velen onder ons kriebelt het al om deugddoende tochten te maken in het groen. Ben je nog geen volleerd wandelfanaat, maar wil je graag de draad oppikken? Trek dan een instapmodel wandelschoenen aan je voeten. HLN Shop gaat na met welk schoeisel je als beginnend wandelaar - figuurlijk dan - over rozen loopt. -
Neem nu deel aan de Gouden Giro en maak kans op de hoofdprijs van 5.000 euro dankzij HLN