AFP
Volledig scherm
© AFP

Finland wil lidmaatschap NAVO aanvragen, Zweden zegt geen “overhaast besluit” te nemen

Finland wil de procedure om toe te treden tot de NAVO opstarten en legt de kwestie in de komende weken voor in het parlement. Dat zei de Finse premier Sanna Marin op een persconferentie in Stockholm. Ook Zweden zou een lidmaatschap overwegen, maar de Zweedse premier Magdalena Andersson zei op diezelfde persconferentie dat er geen overhaast besluit wordt genomen.

54 reacties

  • Raymond Van Mechgelen

    2 jaar geleden
    Men zou de toetreding tot de NAVO beter in alle stilte afhandelen, en pas bekend maken als alles in kannen en kruiken is.
  • Bart Verwegen

    2 jaar geleden
    Het beste bewijs dat niet de NAVO zelf wil uitbreiden, maar dat landen er zélf om vragen. Met Rusland als buur neem je maar beter een verzekering voor je veiligheid, net zoals dat in de periode na de val van de muur gebeurde.
  • Ludovic De Beuckeleer

    2 jaar geleden
    Putin wil maar een ding en dat is een groot rijk dat zich uitstrekt van de Atlantische oceaan tot de stille oceaan onder zijn controle , en dat omdat er enkele "geleerde" dit in fluisteren dat het mogelijk is. zoals de Romeinen al zegde "si vic pacem para bellum" , hij die vrede wil bereid zich voor op oorlog.
  • Luc Van Hauwermeiren

    2 jaar geleden
    Frank Hageman ,zou best kunnen als de Russen beloven dat de VLD mag voort besturen en De Croo Premier, is het van dat.
  • Frank Hageman

    2 jaar geleden
    Tegen de herfst staan de Russen in Brussel