© IMAGEGLOBE

4 jaar geëist voor man die 32 kilo heroïne vervoert

Een 37-jarige man uit Maasmechelen met Marokkaanse roots riskeert een celstraf van vier jaar en een geldboete van 12.000 euro voor het vervoer van maar liefst 32 kilo heroïne. De dertiger werd betrapt door de snelwegpolitie.

ShDe

Op 8 juni 2016 hield de snelwegpolitie de man tegen op de E411. De koffer van zijn wagen zat vol met verschillende pakketten heroïne, in totaal zo’n 32 kilogram. Buiten het goedje droeg de man drie gsm’s en 900 euro bij zich. Zelf verklaarde hij op weg te zijn naar Aarlen om het spul af te leveren. “Ik heb het gedaan in opdracht van een man waarvan ik eerder geld had geleend. Ik dacht trouwens dat het om cannabis ging”, verklaarde de dertiger voor de rechter in Tongeren. “Ik had 6.000 euro schuld maar als ik een drugstransport voor hem zou doen, moest ik het geld niet terugbetalen.”

Proefstuk

De man is volgens de procureur echter niet aan zijn proefstuk toe. In Brussel werd hij eerder al veroordeeld voor bezit van cocaïne en heroïne. In tongeren kreeg hij een celstraf voor het opstellen van een plantage van 300 planten. Ook in Frankrijk is de man geen onbeschreven blad. Het openbaar ministerie vorderde daarom een strenge straf van vier jaar en een geldboete van 12.000 euro.

Vonnis volgt op 3 april.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer