Julia kwam dinsdag afscheid nemen van haar klanten.
Volledig scherm
PREMIUM
Julia kwam dinsdag afscheid nemen van haar klanten. © Dochter Julia Van den Bergh

Julia (91) van café Bostella neemt afscheid van haar klanten: “De zaak heeft haar al die tijd rechtgehouden, maar nu is ze op”

EssenEmotioneel moment deze week in Café Bostella, wereldberoemd in Essen en omstreken. Cafébazin Julia Van den Bergh (91), een van de oudste van het land, kwam afscheid nemen van haar klanten. Ze stond al een tijdje zelf niet meer achter de toog omdat ze regelmatig een nierdialyse ondergaat. Nu heeft ze beslist om met die behandeling te stoppen. De dag dat Julia sterft, zal ook het café voorgoed dichtgaan. “Ze heeft zelf die beslissing genomen en wij vinden dat enorm moedig”, vertelt dochter Lea. Ode aan een monument. Ode aan een cafébazin met een hart van goud.

  1. Het ‘Kalmthouts Kookboekje vol herinneringen’ tot leven gebracht in het Strijboshof: “Die soep maken slingerde me meteen terug in de tijd”
    PREMIUM

    Het ‘Kalmthouts Kookboekje vol herinnerin­gen’ tot leven gebracht in het Strij­boshof: “Die soep maken slingerde me meteen terug in de tijd”

    Marijke Schoeters van de dienst Vrije Tijd kwamen samen met haar dienst op het idee om voor Erfgoeddag een uniek kookboekje uit te brengen. Kalmthoutenaren mochten een recept én een daaraan verbonden familieherinnering insturen. Het werd een gigantisch succes en de eerste 700 exemplaren waren op een week de deur uit. Wij mochten drie gerechten proeven: de peterseliesoep van Lukas Jacobs, de hutsepot van Lea Van Looveren en de legendarische frambozenstaart van bakkerij Monida. Het resultaat?... En wat was dat met dat konijn en de kater?
    Essen
  2. Ticket voor afgelast luxebootfeest gekocht? Curator roept gedupeerden op om zich te melden

    Ticket voor afgelast luxeboot­feest gekocht? Curator roept gedupeer­den op om zich te melden

    Wie een ticket voor de afgeblazen party op een luxeboot of voor een swingersfeest in Gent heeft aangeschaft, surft best naar een specifieke website van de federale overheidsdienst Justitie. Dat meldt de curator, die is aangesteld na het faillissement van vennootschap BAR’O’LUX. “Omdat het om online aankopen gaat, hebben we geen adressen van de gedupeerden", zegt curator Laurence Montagne. Maar hoeveel tickets zijn verkocht: daar is – ook na contact met organisator Didier V. – voorlopig onduidelijkheid over.
    Antwerpen