Videospeler inladen...

BEKIJK - 415.000 cannabisplanten op 67 hectare grond: Spanje legt "grootste plantage ooit" in Europa bloot

In het noorden van Spanje heeft de politie een gigantische industriƫle boerderij ontmanteld met 415.000 cannabisplanten op 67 hectare. Volgens de lokale autoriteiten gaat het om de grootste plantage ooit in Europa.

415.000 cannabisplanten verspreid over 67 hectare grond in open lucht en met een marktwaarde die zou oplopen tot 30 miljoen euro: dat heeft de politie ontdekt en ontmanteld in Navarra, een autonome regio in het noorden van Spanje die aan Frankrijk grenst.

BEKIJK - Beelden van de kolossale cannabisplantage:

Videospeler inladen...

In een persbericht hebben de lokale autoriteiten het over de grootste plantage ooit in Europa. Ze zeggen dat de planten waren bestemd voor landen als Zwitserland en Italiƫ. Daar zouden ze worden omgezet tot derivaten als cannabidiol of CBD, een molecule die helpt te ontspannen zonder psychoactieve bijwerkingen.

Eenmaal de planten dit proces zouden hebben doorgemaakt, zou de marktwaarde van de finale producten wel 100 miljoen euro hebben bedragen, menen diezelfde lokale autoriteiten. Volgens de politie zijn drie mensen opgepakt in Navarra en nog eens twee mensen in Baskenland.

(Il)legaal

In Spanje is het mits een vergunning toegelaten om cannabis te telen voor industriƫle doeleinden, maar het is verboden de planten te kweken om ze in CBD om te zetten.

Spanje is een van de grootste producenten van cannabis in Europa. In 2021 is op meer dan 2,3 miljoen planten beslag gelegd, meer dan drie keer zoveel als in 2016. Bijna de helft van alle planten die in de Europese Unie worden onderschept, komen uit het land.

Meest gelezen