©  BELGA

Moeskroen krijgt geen proflicentie voor volgend seizoen, Standard wél

1B-club Excelsior Moeskroen krijgt als enige profclub geen licentie voor het seizoen 2022-2023. Standard, dat de licentiecommissie bijkomende informatie moest verschaffen, krijgt wel een licentie.

Bart Lagae
Bron: BELGA

Om de gezondheid van de Belgische clubs te verbeteren besliste de Belgische voetbalbond het licentiesysteem te hervormen. In plaats van één keer per jaar een grondige controle is er nu een systeem van continue opvolging. Dat maakt gebruik van een ‘knipperlichtmodel’ waarbij goeie leerlingen met rust wordt gelaten en andere clubs worden opgevolgd.

De licentiecommissie publiceerde vandaag haar eerste rapport. Slechts vier eersteklassers krijgen groen licht zonder verdere opvolging: kampioen Club Brugge, KV Kortrijk, Charleroi en Racing Genk. Alle andere clubs in 1A en 1B krijgen een oranje licht of ‘opvolging’ achter hun naam. Voor Moeskroen staat het licht op rood. Het is al de zevende keer in acht jaar dat ‘Les Hurlus’ een licentie wordt geweigerd. De club kan wel in beroep gaan bij het BAS, het Belgisch Arbitragehof voor de Sport.

Van de amateurclubs hebben Club Luik, Patro Eisden, Dender en Wezet een proflicentie gekregen.

Aangeboden door onze partners

Lees meer over Standard Luik